fbpx AIDA | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

AIDA


Aida

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

A szoborbelső titkokkal teli

Minden arany, ami fénylik.

A Jókai Színház üvegportálja előtt sokan álltak meg az AIDA produkció ideje alatt. Mivel az üveg mögül Tutanhamon fáraó szarkofágjának hiteles másolata tekintett a járókelőkre, igen sokan álltak meg az aranyszínben pompázó szobor csoport előtt. Most már elárulhatjuk, az arany fény annak volt köszönhető, hogy a szobrokat arany borítja. Ismerjék meg alkotójukat, Molnár Attilát.

Az országban elsőként mobilszínházat avatott fel a Békéscsabai Jókai Színház társulata.
A cirkuszi sátorban működő porondszínházban a közönség soraiból, szereplőként is felléphettek a vállalkozóbb kedvű nézők a színpadra.

Forrás: Csabai Mérleg

Forrás: Csabai Mérleg

Békéscsabán az évad utolsó zenés bemutatója Tim Rice és Elton John musicalje, az Aida. Az előadást azonban nem a Jókai Színházban, hanem egy igazán különleges helyszínen játsszák. Interjú Fekete Péterrel a Fidelio.hu -n:

Forrás: Békés Megyei Hírlap

Békés Megyei Hírlap | Kettős premiert ünnepelt a Jókai színház és közönsége: Aida és a porondszínház egyszerre mutatkozott be Békéscsabán. A világhírű musicalből a magyar művészek nagyszerű, emlékezetes előadást alkottak.

 

 

 

Ha az élet kötelét apró ősz hajszálakból fonják, akkor stábunk az elmúlt pár hétben méterekkel hosszabbította meg azt. A mögöttünk hagyott hetekben a Békés Megyei Jókai Színház munkatársai közül sokan gazdagodtak ezüstös tincsekkel, de aligha kétséges, a költő szavával élve: „Ez jó mulatság, férfimunka volt!” Persze, Vörösmarty nemigen épített ekkora sátrat, és AIDA-premiert sem tartott benne.

Aida

Rólunk írták:

Sátraké a szerencse - Kultúra.hu

Békéscsabán az Aida - Viva la Musical

  Fésűs Nelly Gubik Petra  
  Szomor György

Gulyás Attila,  Gubik Petra és Szomor György

 

Gulyás Attila és Gubik Petra

Hodu József és Gubik Petra


  Vári János

Vári János és Fésűs Nelly

 

A régi egyiptomi időkben járunk, amikor még fáraók uralkodtak, papok döntöttek háború, és béke kérdésében. A legyőzöttekre halál vagy rabszolgaság várt.

Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója köszöntötte az előadás előtt a közönséget, Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke pedig startpisztollyal indította a Jókai Porondszínházat, remélhetőleg hosszú és sikerekkel teli pályafutásán.

 

Elkészült a Jókai Színház cirkuszsátra Békéscsabán - Beol.hu

Aida a Porondszínházban- Színház.hu

Kész a csodaszámba menő porondszínház Békéscsabán - Kultúrpart.hu

Porondszínház Békéscsabán - Theater Online

 

Oldalak