fbpx Antigoné | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Antigoné

Antigoné

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Az Antigoné a legismertebb, s talán legtöbbet értelmezett és legtöbbször feldolgozott antik görög tragédiák egyike. Színházunkban Merő Béla rendező állította színpadra a remekművet színész szakos osztályával, a III. évfolyam néhány tagjának bevonásával – Gubik Petra és Nagy Róbert színészek főszereplésével.

Szophoklész Antigoné című drámája időről-időre felbukkan a világ színpadain: színházunkban az örökérvényű tragédiát Merő Béla rendezésében láthatja a közönség március 13-án és 14-én a Színitanház első- és harmadéves diákjainak előadásában, valamint Gubik Petra és Nagy Róbert színészek főszereplésével az Ibsen Stúdiószínházban.

Az Antigoné kiemelt helyét Szophoklész életművében és a világ drámairodalmában az is mutatja, hogy egyike a legtöbbet értelmezett tragédiáknak. A gyönyörű és egyben felkavaró történetet, amelyben az önfeláldozást is elbíró testvéri szeretet és hűség kel birokra az elvakult bosszúvággyal, teátrumunkban Merő Béla rendező álmodta színpadra. A bemutatóra február 6-án kerül sor az Ibsen Stúdiószínházban.

 

 Szophoklész régmúlt időkben játszódó, ám örökérvényű tragédiáját viszi színre február 6-án Merő Béla rendező, első éves színész-szakos osztályával, a színész III. éfolyam néhány tagjával, valamint Gubik Petra és Nagy Róbert főszereplésével, az Ibsen Stúdiószínházban.

Civilizációnk fejlődése során a különböző, egymástól függetlenül élő népcsoportok - így a görögség is - a vallási élethez szervesen kapcsolódó dramatikus szertartásokat alakítottak ki. Ezekből született meg az európai kultúra bölcsőjében a színház varázslatos művészete.

Szophoklész Antigoné című drámája időről-időre felbukkan a világ színpadain, nem kétséges tehát, hogy olyan aktualitásokat hordoz, melyek időről-időre arra késztetik a rendezőket, hogy valamifajta ókori fátylon keresztül beszéljenek nekünk – a jelenről. Színházunkban az évad második felében állítja színpadra Merő Béla, színész-szakos osztályát is bevonva a munkába, a több mint kétezer éves művet.