fbpx Artista a magasban - Édesapjától tanulta a mesterséget Simet László | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyArtista a magasban - Édesapjától tanulta a mesterséget Simet László


Egy egész világ figyel majd Simet Lászlóra a londoni olimpiai játékok zárórendezvényén, amikor egy neves angol zenész száma alatt védőháló nélkül 40 m magasban sétál a kötélen. Feleségével, Olgával ketten kaptak meghívást magyar artistaként a neves eseményre. 

A magaskötél-táncos szüleitől tanult meg járni a drótkötélen. Édesapja, idősebb Simet László, akit a La Mancha lovagja című produkcióban is láthattunk a kötélen,  tagja volt annak a hét artistából épített lélegzetelállító gúlának, amely az ötvenes évek végén a cirkusz kupolájában sétált a magasban.

Kép

Simeték azon utolsó artisták közé tartoznak, akik biztosító kötél nélkül mutatják be produkciójukat bármilyen magasságban. László egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak, aki új csúcsokat hódított meg a nemzetközi porondon a magasdrót műfajában. Bejárta a világot, és a legnívósabb helyeken lépett fel, többek közt Cirque du Soleil "La Nouba" című műsorában, és számos nagyszabású rendezvényén. Kínában a Wuhani, valamint a Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon megnyerte az arany díjat. Számos más díjat nyert nemzetközi fesztiválokon. 2006-ban a Köztársasági Elnök kitüntette a Lovagkereszt Érdemrenddel, a magyar cirkuszművészet terjesztéséért végzett kiemelkedő munkájáért.

Kép

A La Mancha lovagjában való szereplést az olimpiai felkérés miatt nem tudta vállalni. Ma este együtt figyelhetjük a lélegzetelállító produkciót, és bízunk benne, hogy legközelebb a Porondszínház színpadán is bemutatja izgalmas mutatványait.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap