fbpx Aska és a farkas | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Aska és a farkas

Aska és a farkas

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

BEOL.HU | A héten ezúttal egy családot lát vendégül a Jókai Színház az igazgatói páholyban, akik Tarsoly Krisztina társaságában tekinthetik meg az Aska és a farkas című mesejátékot.

A Jókai Színházra egyre többen és egyre távolabbról kíváncsiak. Az évad végén egy szakmai zsüri határoz majd a Gálfy Gyűrű-díj újabb díjazottjáról, ehhez pedig a zsüri tagjainak minden előadásunkat látniuk kell. A tegnapi napon tehát útra kelt Fodor Zsóka színésznő, Pethő Tibor a Magyar Nemzet színikritikusa, csatlakozott hozzájuk Dávid Zsuzsa rendező, és kellemes meglepetésként érkezett hozzánk Kopeczky Lajos, a Magyar Televízió volt főmunkatársa, a Telesport műsorvezető-riportere, aki feleségével utazott hozzánk Edith és Marlene előadásunkat megtekinteni.

Zalán Tibor az Aska és a farkasról, a munkafolyamatról, a gyermekekről

Magyar Szó.com | Zalán Tiborral Békéscsabán, a Szerb Kultúra Hava rendezvényének nyitónapján találkoztunk. A több mint ötven kötetes író közel áll a vajdasági magyarokhoz, többször dolgozott együtt Hernyák Györggyel, a szabadkai Népszínház rendezőjével. Békéscsabán Ivo Andrić Aska és a farkas című művéből csináltak közösen egy mesejátékot.

Magyar Szó.com | Hatalmas siker a Hernyák György által rendezett Aska és a farkas című darab – Megnyílt a Szerb Kultúra Hava elnevezésű rendezvénysorozat

Szombaton mutatták be a Pletyka című vígjátékot a Jókai Színházban, mellyel egy időben hivatalosan is megnyílt a szerb kultúra hónapja. Ennek köszönhetően januárban több színvonalas darab közül is válogathatnak a színházkedvelők.

Hernyák György, az Aska és a farkas rendezője

Békéscsabán otthont talált Hernyák György

HÍR6.HU | Őszinte, szókimondó és önérzetes. Nem a szó rossz értelmében. Inkább úgy, ahogy valaki tudja, hova tartozik, de ezt a hovatartozást megtagadják tőle. Marad a belső érzés és ezzel együtt a szívfájdalom. Ennek a fájdalomnak pedig hangot is ad úton, útfélen. Amikor kérdezik, nyíltan, őszintén és keserűen válaszol Hernyák György, a vajdasági MAGYAR rendező.

Az eddig leggazdagabb programmal várják a közönséget

HÍR6.HU | Politikai, gazdasági és kulturális területen is előrelépés tapasztalható Magyarország és Szerbia viszonyában. A vízumrendszer tavalyi megszüntetésének eredményeként elhárultak a polgárok utazásának adminisztratív akadályai, s ez is segíti a közös programok sikerét - emelte ki megnyitó beszédében Dejan Sahović, a Szerb Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A Békés Megyei Jókai Színház Szomszédolás címmel meghirdetett 2009-2010-es évadjában a januári vendég Szerbia. Fekete Péter azt emelte ki, az eddigi legbővebb program várja a következő hetekben a művészet kedvelőit.

Minden eddiginél gazdagabb program várta a vendégeket január 16-án a Békés Megyei Jókai Színházban, a Szerb Kultúra Hónapjának ünnepélyes nyitónapján.

BEOL.HU | A Szomszédolás című programsorozatban a szerb kultúra hónapját nyitották meg szombaton a Békés Megyei Jókai Színházban.

Aska és a farkas

Hús-vér rackainstalláció a délutáni jókais előadások előtt

HÍR6.HU | Ha színészbirkáink is vannak, akkor miért nem dolgozunk velük együtt? – merült fel a teátrális kérdés a Jókai Színház vezetői között a közelmúltban. Majd az elsőre hihetetlennek tűnő elképzelés, négy, valós lábra kelt, és a Csolt-monostor Múzeumból egészen a békéscsabai Andrássy út 1-ig meg sem állt. Ugyanis a nappali karámuk a teátrum előtt, az aktuális darab színterén lett felállítva.

Oldalak