fbpx Az elveszett levél | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Az elveszett levél

Az elveszett<br / ><br />
levél

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Terasz.hu | 2010. április 8-án a békéscsabai Andrássy útról az élet bevonult az ott álló színházba. Az egyik párt kortes rendezvénye épphogy véget ért az utcán, a színház deszkáin folytatódott, Caragiale Az elveszett levél előadásán. A színházi érdekesebb volt.

SZÍNHÁZ.HU | A békéscsabai Jókai Színház nemzetközi színházi szomszédolás évadja utolsó bemutatójához érkezett. A „román hónap" Caragiale választási komédiáját, Az elveszett levelet sodorta a színház műsorára.

Caragiale komédiája kijózanít a politikából

Ion Luca Caragiale Az elveszett levél című kétrészes vígjátéka jó választás és a bemutató még jobb időzítésnek bizonyult a Békés Megyei Jókai Színházban.

Megnyílt a Román Kultúra Hava a Békés Megyei Jókai Színházban

HÍR6.HU | A román drámairodalom egyik legérdekesebb alakjának, Ion Luca Caragialénak az egyik legismertebb komédiáját, Az elveszet levelet vitte színpadra a Békés Megyei Jókai Színház Szomszédolás címmel meghirdetett évadjának részeként Laurian Leontin Oniga, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház igazgatója. A bemutató előtt a díszvendégek megnyitották a román kultúra havát, amely gazdag programokkal várja áprilisban a kultúra kedvelőit.

 Az április a Román Kultúra hava a Jókai Színházban. Ennek keretein belül az érdeklődők Az elveszett levél című klasszikus vígjátékot tekinthetik meg, amely egy időszerű témáról, a választásokról szól.

Beszélgetés Laurian Leontin Oniga, román rendezővel

A színházi szomszédolás évadjának utolsó állomásához érkezve, a román kultúra hónapjának keretében mutatta be április 9-én a Békés Megyei Jókai Színház Ion Luca Caragiale: Az elveszett levél című drámáját Laurian Oniga, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház igazgatójának rendezésében.

BEOL.HU | Egy hónapra beköltözött a Békés Megyei Jókai Színházba a román kultúra. A közönség a színházművészet megismerése mellett a szomszéd ország képzőművészetéből és a természeti szépségéből is ízelítőt kap.

A választási perpatvar nekilendült és színpadra állt. A házi bemutató után a színpadon, a hagyományos pohárköszöntőn Fekete Péter és Laurian Oniga együtt értékelték a produkciót. A színház igazgatója elmondta, hogy természetesen volt kockázata annak, hogy az idei évadban elsősorban külföldi rendezőkkel dolgozott a társulat, hiszen mindig ott lebegett az a rizikó, hogy egyszerűen nem értik meg egymást a felek.