Téli történetek a társulat tagjaitól, szívmelengető vagy éppen szívszorongató karácsonyi mesék, receptek, versek, hogy még szebb legyen az ünnep. Csomós Lajos Gálfi Gyűrű-díjas színművész karácsonyi sült kacsa receptjét fogadják szeretettel.
Imádom a kacsasültet, véleményem szerint a kacsa egyébként is az egyik legfinomabb húsféle. Isteni az íze és az sem elhanyagolható, hogy szegény pára gyönyörű látvány az ünnepi asztal közepén. Karácsonykor mindig ez a menü Anyukámnál.
Édesanyám szerint roppant egyszerű elkészíteni, egy titka van csupán, és ez az amitől annyira nagyon finom lesz minden évben, a szeretet, amivel készíti.
Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek szeretetteljes, békés Karácsonyt és boldog Új Évet!
Omlós kacsasült
Hozzávalók:
- 1 egész kacsa
- 2 kisebb alma
- 2 evőkanál majoránna
- 3 dl húsleves
- só, bors
A kacsát kívül-belül be kell dörzsölni sóval és majoránnával, no meg egy kis borssal. Ezután az almákat meghámozva, kis kockákra darabolva be kell tenni a kacsa belsejébe. Ezután össze kell kötözni a lábát, majd betenni egy tepsibe, és alá önteni a húslevest. A sütőt 200 fokra kell melegíteni, a kacsát lefedni és egy órán át sütni. Ezután le kell venni a sütőt 180 fokra, majd ropogósra sütni a kacsát. Kilónként 1 óra sütési idővel kell számolni, akkor biztosan tökéletes lesz a végeredmény.