fbpx Az öreg hölgy látogatása | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Az öreg hölgy látogatása

Az öreg hölgy látogatása

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

CRITICAI LAPOK | Államcsőd, eladósodás, hitelhegyek, cso­davárás - kell-e ennél aktuálisabb téma ma Magyarországon és szerte a világban? Aligha, hiszen a mindenre és mindenkire kiterjedő válsággal gyakorlatilag a nap huszonnégy órájában kénytelenek vagyunk szembesülni - még a csapból is ez folyik, azazhogy csak folyna, ha már réges-rég nem foglalta volna le azt is az ügybuzgó végrehajtó. Kovács Frigyes rendező pedig, mielőtt Békéscsabán belevágott a legis­mertebb Dürrenmatt-darab színrevitelébe, mintha feltette volna magának és a színészeinek azt az egyszerűnek tűnő, ám a produkcióval kapcsolatban gyakorlatilag sorsdöntő kérdést, hogy amikor az emberek élete javarészt a pénztelenség, a munkanél­küliség és a lehetséges menekülési módok köré csoportosul, akad-e bárki, aki az egész napos hajsza és túlélőtúra után még a színházban ülve is ezzel akar foglalkozni.

Hétről hétre a művészvilág jeles képviselői látogattak el teátrumunkba, hogy megnézzék Fodor Zsókát a Dürenmatt-dráma címszerepében. Az utolsó előadást Benkő László, az Omega frontembere tisztelte meg jelenlétével.

Karinthy Márton, a Karinthy Színház igazgatója a színművészeti főiskola elvégzését követően két évet töltött rendezőként Békéscsabán. Hosszú idő után most ellátogatott a Jókai Színházba, hogy megnézze Dürrenmatt Az öreg hölgylátogatás című tragikus komédiáját. Beszélgettünk. 

Milyen gyorsan lehet beugrani, és hova? Mit jelent a szerepív? Mi a hasonlóság a vadászat és a színművészet között? A színházunkban jelenleg futó Dürrenmatt-darab szereplőivel találkozhatott a közönség szerda délután a Jókai Színház nézőterén, melyet egy csésze forró tea mellett eltöltött kötetlen beszélgetés követett. 

Dürrenmatt tragikus komédiája talán soha nem lehet aktuálisabb. Az erkölcs és a pénz harca az ember lelkéért. Nézőink most bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé, beszélgethetnek a szereplőkkel, a rendezővel, az alkotókkal egy csésze forró tea mellett február 1-jén a Jókai Színház nagyszínpadán. 

Két generációnak kínált közös programot a „Hívd el Aput színházba!” játék által az orosházi Média Kft., a Jókai színház és  Éliás Béla orosházi fuvarozó.

Beol.hu | Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiáját mutatta be pénteken a Jókai színház társulata, Fodor Zsókával a címszerepben.

Dürrenmatt öreg hölgyének látogatása Békéscsabán

Izgalmas és emlékezetes, olyan feszültségekkel teli, lendületes a Jókai Színház Dürrenmatt-bemutatója, hogy a nézőt az első pillanattól az utolsóig lebilincseli és magával sodorja. A svájci német író tragikus komédiájából, Az öreg hölgy látogatásából – Fodor Zsókával a címszerepben - Kovács Frigyes rendezett nagyszerű előadást. Niedzielsky Katalin kritikája

Oldalak