fbpx Banner Zoltán önálló estje a TeÁtriumban | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi helyBanner Zoltán önálló estje a TeÁtriumban


A korszakok jöttek-mentek Banner Zoltán művészeti író, előadóművész életében, de ő mindvégig az maradt, akinek Isten a világra szánta, mindvégig hű maradt önmagához.  A vers számomra lélegzetvétel. - mondja magáról. Hétfő este részesei lehettünk annak  a csodának, amit nevezhetünk versmondószertartásnak is.

Az egykori erdélyi és magyarországi előadóestjeinek, előadókörútjainak állomásairól  az éppen ma 50 éves  Elek Tibor beszélgetett Banner Zoltánnal: az este folyamán ezen pódiumestek keresztmetszetéből hallhatott a közönség néhány megható és továbbgondolásra méltó költeményt.

Kép

Hallhattunk Dsida Jenő, Bartalis János, Király László, Petőfi Sándor, Bajor Andor  verseket, és legvégül saját szerzeményeket, a Bárka friss számában megjelent kézzel írt Alkonyatművészt is.

Rendkívüli élmény volt Banner Zoltán verses estje: az észnek erőt, a szívnek meleget adott. Őszinte köszönet érte!

Kép

Az est zárásaként Kiss Tibor alpolgármester köszöntötte Békéscsaba Megyei Jogú Város nevében a 80 éves alkotót, hiszen kultúránk gazdagításáért augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át. A rangos állami elismeréshez a Jókai Színház társulata is szívből gratulál!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg