Jelenlegi hely

Békéscsabaiak sikere Kecskeméten


168ora.hu | A legjobb előadásnak ítélte a kecskeméti Vándorfesztivál közönsége Marvin Hamlisch és Neil Simon Kapj el! című romantikus zenés komédiáját, amelyet a Békés Megyei Jókai Színház mutatott be a vidéki színházak fesztiválján. A Vernont alakító Szomor György elnyerte a Legjobb férfi alakítás díját.

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a vidéki színházak seregszemléjét, a Vándorfesztivált, ezúttal Kecskeméten. Veszprém, Szolnok, Sopron, Debrecen, Győr és Kecskemét színházai mellett a békéscsabai teátrum november 26-án a Kapj el! című musicallel mutatkozott be. Marvin Hamlisch és Neil Simon romantikus zenés komédiája humorával, játékos helyzeteivel járja be a szerelem mélységeit és magasságait. S eközben slágerek csendülnek fel sorjában a színpadon. A téma adott: nő és férfi (Balogh Anna és Szomor György) kapcsolata.

Ebben van nevetés, sírás, szenvedély, mi több, egy harmadik, aki lassan, de biztosan férkőzik be az amúgy sem egyszerű személyiségű két ember életébe. Vernon, a sikeres slágerszerző zárkózott, munkájának élő ember kialakult szokásokkal, felboríthatatlan életvitellel. Ebbe csöppen bele hirtelen Sonia, a kezdő dalszövegíró kicsit bohókás, szétszórt természetével, majd elindul a bonyodalom. S bár a közös munka jól megy, a magánéletben mégsem tudnak egymásra hangolódni, nem akarnak feladni magukból egy szikrányit sem. Elindul a fogócska, és a végén az is kiderül, hogy ki kapja el a másikat.

A Seregi Zoltán által színpadra állított előadást először nyáron, a Szarvasi Vízi Színházban láthatta a közönség, majd novemberben Békéscsabán, az Ibsen Stúdiószínházban mutatták be a darabot, amelyet egész évadban repertoáron tart a Jókai színház. A nemrég a román határ túloldalán, Nagyszalontán is hatalmas sikert arató romantikus zenés komédia kivívta a kecskeméti közönség szeretetét: a Legjobb előadás díját nyerte el az idei Vándorfesztiválon, Szomor Györgyöt pedig a Legjobb férfi alakítás díjával jutalmazták a nézők.

Legutóbb, 2009-ben Szolnokon részesült hasonló díjesőben a csabai teátrum: akkor a Tege Antal rendezésében bemutatott Edith és Marlene című darab érdemelte ki a legjobb előadásnak járó elismerést, a Legígéretesebb fiatal tehetség kategóriában pedig Kara Tünde nyerte el a nézők tetszését.

Ujvári Flórián

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+