Jelenlegi hely

Bolha a fülbe - közönségtalálkozó


A Jókai színház és a Magyar Teátrum újság csütörtökön kora este közönségtalálkozóra várta a Bolha a fülbe című előadás nézőit. A rendezvény, melyet színházunk dramaturgja, a napokban ARTISJUS Irodalmi díjjal elismert Zalán Tibor moderált, természetesen ezúttal is az Ibsen étteremben, egy csésze gőzölgő tea mellett ért véget.

Az érdeklődők találkozhattak, beszélgethettek kedvenc színészeikkel: a hölgyeket Tarsoly Krisztina, Kovács Edit, Komáromi Anett, Fehér Tímea és Frank Ágnes, az urakat pedig Bartus Gyula, Csomós Lajos, Tege Antal, Vasvári Csaba, Czitor Attila, Szabó Lajos és Nagy Róbert képviselték.

A közönség, ahogy az már az ilyen közönségtalálkozók alkalmával lenni szokott, újfent első kézből hallhatta a színészvéleményeket az előadásról, annak szépségeiről és nehézségeiről egyaránt.

Hallhattunk arról, hogyan építkezik egy-egy szerep, hogyan fogalmazódtak meg egyes szerepívek, hogy milyen fordulópontok révén bonyolódik a történet. A szereplők abban mindannyian egyet értettek, hogy a vígjáték felpörgetett ritmusa nemcsak szellemi, hanem fizikai kihívást is jelentett számukra, de a darab kínálta számtalan parádés helyzet kárpótlást nyújtott mindannyiuknak.

Kép

Bartus Gyula, aki két karaktert, a férjet, Victor Emmanuel Chandebise-t és hasonmását, az együgyű hotelszolgát, Poche-t is alakítja, úgy látja, Feydeau vígjátékát nagyon nehéz színre vinni, mivel végtelen koncentrációt követel nemcsak a színészektől, hanem a produkció minden résztvevőjétől is. Ráadásul a cselekmény során a két karakter ruhát is cserél, így a beszédmóddal, a szereplők habitusával kell eligazítani a nézőket, hogy éppen melyiküket is látják a színpadon. A frissen Jászai Mari-díjas színész, úgy fogalmazott, jutalomjátékként élte meg ezt az alakítást.

Kép

A félrelépések és félreértések sorára épülő, csattanós humorú, pezsgő vígjáték önfeledt szórakozást kínál a kikapcsolódni vágyóknak, ha valaki szeret szívből nevetni, akkor mindenféleképpen nézze meg ezt az előadást.

A következő Ötórai teára már a Kabaré szereplőgárdája várja az érdeklődőket mégpedig a Porondszínházba, előreláthatóan május 30-án.

 

Fotók: A-Team/Nyári A.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+