fbpx Chioggiai csetepaté | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Chioggiai csetepaté


Kép

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Színházunkban nem szokatlan, hogy jelnyelvi tolmács közreműködésével segítjük egy-egy színházi előadás megértését siket és nagyothalló nézőink számára. Goldoni fergeteges vígjátékát, a Chioggiai csetepatét, Vörös Krisztina jeltolmács tette befogadható élménnyé számukra csütörtök délután.

Mi történik akkor, ha elindul a pletyka egy olyan kisvárosban, ahol háromszor annyi nő él, mint férfi? Mi történik akkor, ha mindez a szerelem és a féltékenység miatt történik? És mi történik akkor, ha mindez párosul az olasz vérmérséklettel? Hasonló kérdésekre kaphattak választ, akik ellátogattak a szerda kora estére szervezett   közönségtalálkozóra.

tiszatajonline.hu | „Chioggia negyvenezer lakosa csupa egyszerű ember: halász, matróz, csipkeverő asszony – árujuk keresett portéka –, s mindössze néhány lakos emelkedik ki a pórnép közül. Errefelé az embereket két csoportba osztják: gazdagra és szegényre. Aki parókát hord és kabátot visel: gazdag, aki csak sapkában és köpenyben jár: szegény. Ám az utóbbiak gyakran jóval tehetősebbek, mint az előbbiek.”* – Drubina Orsolya beszámolója ⇒ Tovább

Vitalap.hu | A nézőtéren nők és férfiak, más szóval, a színpadi játékban gyönyörködők. Mialatt élvezettel figyelik a darabot, óhatatlanul peregnek a gondolataik. A nők azon tanakodnak: valóban ilyenek lennének, ők teremtenék a konfliktusokat, a kifigurázható, kabaréba illő csetepatékat? Pedig számukra kétségtelen, hogy minden baj okozói a „kalapot viselők”. Zsidov Magdolna írása ⇒ Tovább

Teátrumunk közönségtalálkozóra invitálja a Chioggiai csetepaté című előadás nézőit. Jöjjön el március 19-én, szerdán 17.00 órára a Jókai Színházba! A közönségtalálkozó alkalmával bepillantást nyerhet a kulisszák mögé, beszélgethet a szereplőkkel és alkotókkal egy csésze tea mellett. A program ingyenesen látogatható.

Az idei esztendőben is csatlakozik a Mindenütt Nő elnevezésű országos programsorozathoz a Jókai Színház. A női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat keretében március 6 és 9 között az ország 19 városának 81 intézményében, több mint 160 programot tartanak. Teátrumunk a Chioggiai csetepatéval várja a hölgyeket  március 8-án. A kedvezményekről érdeklődjön a szervező irodánkban!

BEOL | KRITIKA | Február 21-én a Békéscsabai Jókai Színház Carlo Goldoni örökérvényű darabját mutatta be, a Chioggiai csetepatét Kiss József rendezésében. A csetepaté témáját tekintve biztos kulcsa a sikernek, hiszen olyan hétköznapi problémákat boncolgat, mint a pletyka, a szerelem és a férfi-nő viszony. Sárik Petra írása. ⇒ Tovább

Kiváló karakterek csetepatéja

Goldoni a jogi pályát cserélte a színházra, és milyen jól tette! A Chioggiai csetepaté című remekművéből Kiss József rendezett Békéscsabán igazi nagy nevettető, értékes, szép, emlékezetes előadást, amelyre – számos elismerésre méltó szempont közül - elsősorban a kiváló alakítások összjátéka jellemző. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Carlo Goldoni önéletrajzi ihletésű, zseniális vígjátékát, életművének egyik igazi gyöngyszemét, a Chioggiai csetepatét láthatta a díszbemutató közönsége szombaton este, a Jókai Színházban.

Oldalak