Jelenlegi hely

Csínom Palkó új köntösben


Élőzenés, mobil giga-produkcióra készül a Békés Megyei Jókai Színház

BEOL.HU | A színház pénteki, olvasópróbával egybekötött sajtótájékoztatóján Pozsgai Zsolt direktor bejelentette: a nagy sikerű Aida után az idén két giga-produkciót mutatnak be a Porondszínházban, az egyik a Csínom Palkó című etno-operett lesz.

A Csínom Palkót 2008 végén Somogyi-Tóth Dániel, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar vezetőjének javaslatára vitték színre. Kiderült azonban, a gyerekeknek szánt darabban sokkal több van, mint gondolták, így merült fel, hogy az idén elkészítik a felnőtteknek szánt változatát is úgy, hogy az alkalmas legyen a Porondszínházban való előadásra és az utaztatásra.

A színpadra állítás mind látványában, mind zenéjében különbözni fog az előző verziótól. Az élőzenei produktum megalkotásában, megjelenítésében nagy szerepe van Szokolay „Dongó” Balázsnak, Ferenczi Györgynek és a megyei szimfonikusoknak. Az átdolgozás következtében Farkas Ferenc zenéje modernebb, dinamikus hangvételt kap majd. Változik a műben szereplő színészek tábora is. A két női főszerepre sikerült a társulat vezetésének megnyernie a Megasztárból ismert Tóth Gabit, vagy az Aidában nagy sikert aratott Gubik Petrát és Szomor Györgyöt. A rendezés ezúttal is Greifenstein János kezében van. A bemutatót május 12-én tartják, de tervezik a produkció utaztatását is.

Forrás: BEOL.HU


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+