Jelenlegi hely

Díjeső Ukrajnában – A Békés Megyei Jókai Színház sikere a nemzetközi fesztiválon


Hihetetlen évadot zárt a Békés Megyei Jókai Színház. Idén hat szakmai díjjal gazdagodott a teátrum, mely méltán bizonyítja, hogy nem csak szűnni nem akaró ötleteivel, nem csak újdonságaival, de most már szakmai minőségi munkájával is helyet keres magának a magyarországi színházak első harmadában.

Pataki Éva: Edith és Marlene című darabjával két fesztiválon – a Vidéki Színházak Találkozóján, valamint a Rivalda Fesztiválon – három díjat söpört be a társulat, május 30-án pedig Kherszonban /Ukrajna/ a Nemzetközi Színházi Fesztiválon Bartus Gyula a Jókai Színház vezető színésze vehette át a szakmai zsűri és a nemzetközi sajtó elismerését. A fesztiválon Gogol: Háztűznéző című darabjával vett részt a teátrum, melyet a nemzetközi szakmai zsűri a legjobb előadásnak minősített a rangos színházi seregszemlén. A közel 30 órás vasúti utazás megviselte a színészeket, de az elsöprő siker, a közönség álló ovációja és a zsűri értékelése kárpótolta a csapatot a nehézségekért.

Image

„Tizenhat éve vagyok a Jókai Színházban, erre emlékezetem szerint nem volt példa.” – nyilatkozta Tege Antal, az Edith és Marlene rendezője. Az ukrajnai Nemzetközi Színházi Fesztiválon a legjobb díszlet kategóriában Volodymyr Karashevskyi munkája a nemzetközi szakmai zsűri és a nemzetközi szakmai sajtó elismerését is elnyerte.

Image

„Az idei évadban olyan rendezőket hívunk, olyan darabokat választunk, amelyekkel minőségi munkát végezhetünk. Megcélozzuk, hogy fesztiválképes produkciókat hozzunk létre. A szakmai minőség mércéje az, ha beválogatnak, meghívnak bennünket hazai és nemzetközi fesztiválokra, a következő lépés pedig majd az lesz, hogy onnan díjakkal térünk haza. Felírjuk a Békés Megyei Jókai Színházat Európa színházi térképére.” – nyilatkozta Fekete Péter igazgató az évad kezdetén, mikor a terveiről beszélt. A hazai és nemzetközi sikerek ez évadban már igazolták a törekvést, és a színház munkatársainak elvégzett munkája meghozta gyümölcsét.

Image
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+