Jelenlegi hely

Díszlet és jelmez születőben


 Petrovszki Árpád és Mező Éva a jelmeztár képviseletében, Völgyesi Attila műszaki vezető és Fekete Péter igazgatóMíg a két idei gyerekdarabunk közül a Csínom Palkó sokszereplős, díszletigényes produkció volt, a Kőmanó című mesejáték, utaztatási szempontok figyelembe vételével, „könnyebb”, mozgathatóbb keretek közé kerül. A színrevitelnél tehát eleve fontos szempont volt, hogy a mű minél több játszó-térben bizonyuljon előadhatónak.

 

Ezzel egy időben arra is figyelniük kellett a színre állítóknak, hogy a különféle táncos-mozgásos koreográfiák miatti igénybevételt is bírnia kell majd jelmezeknek, díszletnek egyaránt; mindeközben színes, varázslatos álomvilágot kell a gyerekek tekintete elé varázsolni – tájékoztatott a készülő munkálatokról Gnandt János, aki szcenikusi tapasztalataival segíti a produkciót a remélt siker felé tartó útján.

Külön megbonyolítja a helyzetet, hogy a címszereplő meselény kő-hatású jelmezének világítani kell! – árulta el a kulisszatitkok egyikét Petrovszki Árpád, jelmezterv konzultáns.

A fotók a jelmez- és díszlettervek elfogadásán készültek.

Bemutató április 8-án.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+