fbpx Egri csillagok | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Egri csillagok


 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek 

 

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Jó pár esztendő telik el, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, emberfeletti küzdelem zajlik Dobó István vezetésével, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogva tartójukéval...

Jönnek a törökök!
A magyarok viszont már állnak a várfalakon, és megállítják Szulejmán hadát.
Az Egri csillagokat talán mindenki ismeri. Ezt a zenés előadást pedig mindenki kedvelte is!
A békéscsabai előadást január 22-én - a Magyar Kultúra Napján - 20 órától követheti online premieren Ön is.
Az online premiert követően pedig rövidesen egy hónapra elérhetővé válik a közönségkedvenc előadás.
Az online premierre jegyét váltsa meg itt: https://bit.ly/35FrIL8

Várkonyi Mátyás-Béres Attila Egri csillagok című történelmi musicaljét narrációval és jeltolmácsolással mutatták be a Békéscsabai Jókai Színházban január 25-én délután.  

Látványos, izgalmas és szívhez szóló, lélekemelő előadás, amelynek jellemzője a művészetek és a technika kivételes összhangja. Költészet festői környezetben, kiváló színészi alakítások, gyönyörű zene és fantasztikus táncok varázsolják elénk a történelmi helyszíneket, az 1500-as éveket. (Niedzielsky Katalin kritikája)

Várkonyi Mátyás és Béres Attila Egri csillagok című történelmi musicalje lesz az év első bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban, a darabot keddtől láthatja a közönség.

Életre kel a dicsőséges győzelem, a magyar történelem világra szóló eseménye, Gárdonyi Géza halhatatlan regénye. Várkonyi Mátyás - Béres Attila Egri csillagok című történelmi musicaljét január 14-én este mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház.

Az Egri csillagok - könyvben, filmen és a színpadon - a hős várvédőket példaképként állítja elénk, nem könnyű szerep Várkonyi Mátyás - Béres Attila történelmi musicaljében az áruló Hegedüs hadnagyot életre kelteni. Kovács Nemes Andor arra készül, hogy a bonyolult figura motivációit, igazságát is felmutassa.

Bornemissza Gergely, Cecey Éva és Dobó István is színpadra állnak jövő héten a békési megyeszékhelyen: a Békéscsabai Jókai Színház társulata huszonegyedik századi technikával viszi színpadra az Egri csillagok című klasszikust. A darabot Katkó Ferenc rendezi, a bemutató január 14-én lesz.

Katkó Ferenc rendező szerint az Egri csillagok szórakoztató történelmi előadás lesz remek zenével és különleges látvánnyal. Várkonyi Mátyás és Béres Attila musicalje minden korosztályt megszólít.  

Főpróbahét a Békéscsabai Jókai Színházban, az utolsó simítások az Egri csillagok premierje előtt. Várkonyi Mátyás és Béres Attila történelmi musicalében Dobó István szerepére az egri Gárdonyi Géza Színház művésze, Kelemen Csaba kapott meghívást, aki immár 22 éve játssza a hős várvédő figuráját.

Azt, hogy az Egri csillagok bemutatója látványban is valami egészen különleges produkciót ígér, már a december eleji sajtónyilvános olvasópróbán lehetett sejteni. Egyed Zoltán díszlettervező elárulta, hogy virtuális világot, „kiterjesztett valóságot” varázsol a színpadra. (Niedzielsky Katalin interjúja)

Oldalak