Jelenlegi hely

Egyszer lesz Csabán lúdvásár


Miközben a Csárdáskirálynő előadások sikerétől visszhangzik Békés megye aközben a színfalak mögött már ott ólálkodik Lúdas Matyi. Fazekas Mihály tanulságos meséjéből Zalán Tibor írt szórakoztató ifjúsági darabot. A családi nappal és libavásárral egybekötött ősbemutatót, november 27-én délután 4 órától láthatja a nagyérdemű.

A Lúdas Matyi előadás zenés-táncos mesejáték formájában kerül fel a deszkákra, és ez természetesen újra szép, összetett feladat elé állítja a színház munkatársait. Ifj. Kucsera Géza végzett a dalok megírásával Szabadka városában, miközben az egész művön dolgozó Zalán Tibor a dalszövegeket is papírra vetette. A darab olvasópróbáján Hernyák György rendező elemezte a feladatot amelyben a történet életre keltése mellett jelentős hangsúlyt kap a mesében lévő morális kérdések bogozgatása is. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az előadás ne a szórakoztatás igényével kerülne színpadra, mindössze azt, hogy a mai korban is fel kell tennünk a kérdést, vajon mikor teljesedik be egy bosszú igazán és vajon maradéktalanul boldoggá teheti a bosszúállót.

Lúdas Matyi a Vigadóban

A darab koreográfusa Kerekes Judit már dologhoz látott a Színitanház és a színház táncosaival, a főszerepeket alakító Szabó Lajos /Lúdas Matyi/ és Hodu József /Döbrögi/ mellett a hajdúkat alakító Gulyás-Csomós duó is nagy örömmel vetette magát a munkába. Matyinak ezúttal egy szép szerelme /Juliska/ is akad Perei Zsuzsanna színészhallgató személyében, a sötét oldalt pedig Ács Tibor, mint Ispán erősíti majd.

Hernyák György és Zalán Tibor

A november végi bemutatóra igazi (utó-) Márton napi libavásárral készül a színház apraja-nagyja, a libák megőrzését az előadás végéig akár vállaljuk is.

Szabó Lajos és Csomós LajosFérfi lapozó
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+