fbpx Elnöknők | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Elnöknők


Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

 

Műsorfüzet vécépapíron

NOL.HU | Szokatlan tálalásban kapják kézhez a műsortájékoztatót a békéscsabai teátrum nézői. Az Elnöknők szereplői, a rendező és más közreműködők nevét rögzítő papírszalag egy tekercs vécépapírt fog össze.

Színház.hu | Közép-Európai Színházi Szomszédolás - ebben az évadban ezt a jelszót tűzte zászlójára a Békés Megyei Jókai Színház. Minden hónapban egy-egy környező ország színházművészetének, irodalmának legjelesebb képviselői érkeznek Békés megyébe, hogy bemutassák szomszédaink kultúráját.

Színház.hu | Közép-Európai Színházi Szomszédolás - ebben az évadban ezt a jelszót tűzte zászlójára a Békés Megyei Jókai Színház. Minden hónapban egy-egy környező ország színházművészetének, irodalmának legjelesebb képviselői érkeznek Békés megyébe, hogy bemutassák szomszédaink kultúráját.

A Békés Megyei Jókai Színház és a Centrál Színház (volt Vidám Színpad) között megegyezés született a budapesti bemutatóról.

Csabai Mérleg | A kérdés ott lebeg a Vigadó légterében: biztos, hogy ez a darab reprezentálja az osztrák drámairodalmat? Ha közben leszámítunk pár kilogramm obszcenitást (bár mostanában kezd divattá válni a trágyaborítgatás), akkor Werner Schwab Elnöknők című darabja mégiscsak elfogadható. Sőt: elképesztő kép az emberi nyomorúságról, mely nem válogat sem országban, sem időben, sem a társadalom legkülönbözőbb rétegeiben.

Dobó Kata Békéscsabán Werner Schwab: Elnöknők című komédiájának bemutatójára készül, Dorotty Szalma rendezésében. A polgárpukkasztó, felnőtteknek szóló darab próbájának szünetében beszélgettünk vele a Békés Megyei Jókai Színház klubjában.

Blikk | A színésznő retten­tően megcsúnyult, fogai kosztól mocskosak, arca csupa ránc, és a folyamatos italozás is megtette a hatását. No persze a színésznő nem az igénytelenség miatt hanyagolta magát el ennyire, csupán egy szerep kedvéért engedte, hogy a sminkesek igazi csúf boszorkányt varázsoljanak belőle. Dobó Kata ugyanis a Lüzisztraté nagy sikere után ismét visszatért Békéscsabára, és a Jókai Színház színpadán Werner Schwab darabjában szerepel.

Beol.hu | Az osztrák Werner Schwab fekáliadrámáknak nevezte sorozatát, amelynek első darabja az Elnöknők. A Jókai színház cseppet sem kíméletes előadását Dorotty Szalma rendezte; a szokatlan témát a színészi alakítások emelik művészi rangra.

Megkezdődött az osztrák hónap a Jókai színházban
Hír6.hu | Rendhagyó módon két kiállítással nyílt meg a szomszédolás harmadik hónapja a Békés Megyei Jókai Színházban. December az osztrák kultúra hava, s ennek részeként Peter Karlhuber színházi plakátjait tekintheti meg a közönség az épület aulájában. A hagyományoktól eltérően másik tárlatot is köszönthettek az érdeklődők, amely egy picit szintén kapcsolódik a tematikához. Ebben az évben megnyitásának 130. évfordulóját ünnepli a színház. Ebből pedig nyilvánvalóan következik, hogy az intézmény, működése első szakaszában még az Osztrák-Magyar Monarchia kulturális életét gazdagította.

Oldalak