Jelenlegi hely

Érzelemdús sajtótájékoztató


Hivatalosan is útjára indult a Szlovák Kultúra Hava program a megye színházában.

November 13-án, pénteken indult ez a program, de balszerencséről szó sincs. A Jókai színház programjához örömmel csatlakozott Stefan Dano Szlovákia főkonzulja, Milan Kurucz a Szlovák Intézet igazgatója, Fuzik János az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, István Anna a szlovák Kultúra Háza igazgatója is.

Fekete Péter, a Jókai színház igazgatójának köszöntő szavai után Stefan Dano szlovákul és magyarul is köszöntötte az egybegyűlteket, és Milan Kuruczal egyetértésben a két szomszédos ország közös értékeit emelte ki. Viszont köszöntőjében Hévizi Róbert a Programiroda vezetője tolmácsolta Domokos Lászlónak a Békés Megyei Önkormányzat elnökének szívélyes üdvözletét a vendégek és a program résztvevői felé.

A Szlovák Kultúra Hava nyitóeseményén, Ivan Holub kortárs szlovák író, Javor vitéz című mesejátékának díszelőadásán vettek részt a meghívott vendégek, így a délre meghirdetett sajtótájékoztatón még többen is bevallottan az élmény hatása alatt álltak, és nem mulasztottak el egyetlen alkalmat sem, hogy köszönetet mondjanak a társulatnak és Czajlik József rendezőnek.

Ezt a meghitt hangulatot csak fokozta az a kiállítás, amely testi fogyatékkal élő fiatalok Szlovákiában készített fényképeiből nyílt a színház aulájában. A megnyitón a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központban élő fiatalok olyan őszintén meséltek kalandjaikról, életükről és terveikről, hogy egy „protokoll” eseményen szokatlanul megható pillanatoknak lehettek szem és fültanúi a résztvevők. A fiatalok fotóiból nyílt kiállítás december 4-ig tekinthető meg a Jókai színház aulájában és Vigadó galériájában.

A délelőtti programokat a Kassai Állami Színház esti vendégjátéka és a Harruckern iskola diákjaival létrehozott nagyköveti szintű fogadással folytatódnak.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+