fbpx Frank Sinatra, a HANG | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Frank Sinatra, a HANG


Kép

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

"Sinatra túlélte Kennedyt, házasságait, válásait, még a halhatatlannak tűnő anyját is. Igen, Sinatra túlélte Dollyt, az apját, Elvist, a Beatlest, a beat korszakot és még ki tudja hány korszakot. Sinatra túlélt mindent, még önmagát is. Lehet, hogy egyszer úgy fognak rá emlékezni, mint a Nagy Túlélőre, a színészre, az életművészre, a maffiózóra. De azt hiszem, leginkább úgy fognak rá emlékezni, az énekes. Frank Sinatra, A HANG."

A 2014-ben megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpaddal Debrecen egy impozáns, világszínvonalú nyári szabadtéri játszóhellyel lett gazdagabb. Idei színházi évada keretében az ország legrangosabb produkciói és művészei mutatkozhatnak be Debrecenben. Műfaji sokszínűség, tartalmas szórakozás, magas művészi színvonal jellemzi a Debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad új évadját. Augusztus 21-én az ExperiDance Produkció és a Jókai Színház közösen bemutatja: Frank Sinatra- a Hang, Egy életmű táncban és dalban előadását. Dolly, Sinatra anyja, Marlene Dietrich szerepében Liszi Melindát, Nick Sevano szerepében Szabó Lajost, George Evans-ként pedig Ragány Misát láthatják a cívis városban.

Töretlen sikerrel hódítja meg az országot a Jókai Színház és az ExperiDance előadása,  a Frank Sinatra - A Hang című musical show, Szomor György rendezésében. Az idén bemutatott életmű táncban és hangban, már több előadáson van túl Békéscsabán, Budapesten, Szarvason – kőszínházban és szabadtéren egyaránt.

Hír6.hu | Nem első alkalom, hogy a Békéscsabai Jókai Színház legsikeresebb előadásával nyílik meg egy több tízezres vagy akár százezres tömeget megmozgató nyári fesztivál Magyarországon. ⇒ Tovább

A műfaj széles palettája volt jelen hét napon keresztül a klasszikus és kortárs stílusoktól kezdve a néptánc, a társas- és élménytáncon át, a mindenki által befogadható és követhető városi folklórig a IX. Magyar Táncfesztiválon Győrben. Az utolsó napon, vasárnap este, a Sinatra: A HANG című produkció nyűgözte le a fesztivál közönségét.

A Frank Sinatra - A HANG című produkcióban a Békéscsabai Jókai Színház modern show-t varázsol a színpadra. Az ikonikus amerikai énekes életének legmeghatározóbb állomásait sorra vevő színmű főszerepében Vastag Tamást láthatjuk, akit megtalált a szerep és ő szerencsére nem ingott meg a nagy találkozástól.  - Hrecska Renáta kritikája

Színházunk csütörtökön késő délután közönségtalálkozóra invitálta a Frank Sinatra: A Hang című előadás nézőit a Porondszínházba, ahol az érdeklődők találkozhattak az alkotókkal, kedvenc színészeikkel és kulisszatitkokat tudhattak meg a rendezvényt moderáló Fekete Péter színi-direktor kérdései nyomán.

Az évad zárásaként Frank Sinatra: A Hang című darabot mutatta be teátrumunk a Porondszínházban.  A Sinatra életművét hangban és táncban felidéző előadás az ExperiDance és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciója, melyet a  budapesti hatásos bemutatkozás után Békéscsabán  is  hihetetlen érdeklődés kísér. Minden jegy elkelt, de aki lemaradt a sikerprodukcióról vagy szeretné újra megnézni,  július 5-én és 6-án megteheti a Szarvasi Vízi Színházban.

Frank Sinatra, a Hang című produkcióban egy életmű és egy legenda kel életre dalban és táncban elmesélve. Rövid prózai betétek emlékeztetnek az olasz – sőt, szicíliai! – bevándorlók gyermekeként született Sinatra sikereire és kudarcaira, barátaira, munkatársaira és ellenségeire, sötét üzleti és maffiakapcsolataira, viharos szerelmeire, nőügyeire. Vadász Gábor konkurensek és maffiózók egész sorát kelti nagyszerűen életre, legnagyobb sikerrel talán Elvis Presleyt.

A Frank Sinatra: A Hang című produkcióban George Evanst, Frank Sinatra menedzserét Gulyás Attila idézi meg. A szerepéről így mesélt.

Szerelmek jönnek mennek, színésznők és könnyű nőcskék, híres politikusok, hírhedt gengszterek tűnnek el a süllyesztőben. Szemünk előtt végigvonul maga a 20. század, hogy a végén csak egyetlen dolog maradjon bombabiztosan meg belőle…Jelképes zongora mellett két pályáján már elfogultság nélkül végig tekinteni tudó ember ül. – Azért Bing Crosby jobb volt – mondja Hank (Katkó Ferenc) a barát. – Anyád – replikázik rá Frank (Szomor György), azaz Frank Sinatra. - Kovács Attila kritikája

Oldalak