fbpx Hajnalban, délben, este | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Hajnalban, délben, este


hajnalban-delben-este.jpg

 Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Dario Niccodemi: HAJNALBAN, DÉLBEN, ESTE

vígjáték

Rendező: Tege Antal

 

Egy pad, egy kert, valahol a háttérben egy ház, benne a családtagok, akiknek csak a hangját halljuk. A padon egy lány, mellette egy fiú, köztük egy egyre erősödő kapcsolat. A szórakoztató olasz színpadi játék két fiatal fordulatos, olykor hatalmas érzelmi hullámokat keltő szerelmi története. Az egyetlen nap alatt játszódó történetben hőseink a megismerkedéstől egészen az eljegyzésig jutnak, ám közben a párkapcsolatok minden stációját bejárják; egymáshoz simulástól az ádáz veszekedésig, feltétel nélküli szerelemtől az önző, a másikat rabul ejtő ragaszkodásig. Voltaképpen nem történik más, mint hogy két ember tipikus élethelyzetekben lavírozik egymás felé. Olyan… életszagú az egész. A mű a férfi-nő kapcsolat szeszélyességét kívánja ábrázolni, s közben megmutatja ennek azt az oldalát is, amelyről kevesen szeretnek beszélni, pedig csakis úgy lehet valami őszinte, ha a helyzet fonákját is láttatni engedi. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e huszonnégy óra alatt halálosan szerelembe esni?

Az első perctől az utolsóig ismerős történetet látunk megelevenedni a színen. Mondhatnánk, hogy talán kissé unalomig ismételtet, de hazudnánk magunknak. Mert igenis, vannak olyan dolgok, amiket érdemes újra és újra megvizsgálni. A szerelem ilyen. Egyszerre csodálatosan – és félelmetesen ismerős történet!

A Hajnalban, délben, este igazi utazó darab, Földesi Ágnes Villő és Czitor Attila nemcsak A színház házhoz megy program keretében békéscsabai középiskolákba vitte el a darabot, hanem a határon túlra is. A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház Teátrum Neked! című színházi fesztiválján is nagy sikert arattak a Jókai Színház művészei.

A Békéscsabai Jókai Színház a Füzesgyarmati Közösségi Központban mutatta be Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című színdarabját február 14-én.

A Békéscsabai Jókai Színház egy könnyed olasz vígjátékot tűzött műsorára március első felében, Tege Antal rendezésében.

Hajnalban, délben, este, Dario Niccodemi szerelmi vígjátéka, a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában. A darabot, Tege Antal kivételes érzékenységgel, tapintattal, és óvatossággal rendezte meg, ami különösen meghatóvá és széppé tette, de megóvta attól, hogy kommersz legyen.

Elegáns, kedves, harmonikus – talán így jellemezhető leginkább a Hajnalban, délben, este című előadás. Az olasz Dario Niccodemi vígjátékát Tege Antal igényes, finom hangolású rendezésében láthatjuk a Békéscsabai Jókai Színház stúdiójában. Földesi Ágnes és Czitor Attila nagyszerű játékkal örvendezteti meg a közönséget. (Niedzielsky Katalin kritikája) 

Dario Niccodemi kétszereplős darabját, a Hajnalban, délben, este című romantikus vígjátékot láthatta a Stúdiószínház közönsége - bérleten kívül - március 6-án, Tege Antal rendezésében, Földesi Ágnes és Czitor Attila főszereplésével. 

Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című szórakoztató romantikus vígjátékát mutatják be kedd este a Jókai színház Stúdiószínházában.

Dario Niccodemi: HAJNALBAN, DÉLBEN, ESTE című vígjátékát Tege Antal állítja színpadra a Jókai Színházban, Földesi Ágnes és Czitor Attila főszereplésével. A bemutatóra március 6-án kerül sor.  Közkívánatra, tekintettel az előzetes nagy érdeklődésre, március 13-án és 14-én is megtekinthetik nézőink az előadást, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Jegyek korlátozott számban még kaphatók!

Hajnalban, délben, este – az olasz Dario Niccodemi kétszereplős vígjátékát Földesi Ágnes és Czitor Attila játssza a Békéscsabai Jókai Színház stúdiójában, premier március 6-án. Az előadást Tege Antal rendezi, az első olvasópróbát február 15-én tartották. (Niedzielsky Katalin tudósítása) 

Oldalak