fbpx Háztűznéző | Békéscsabai Jókai Színház

Jelenlegi hely

Háztűznéző

Szereposztás Szövegkönyv Díszlet Jelmez Kellék Képek Hírek

Nem mondhatjuk, hogy könnyen és gyorsan le tudtunk volna ülni az ukrajnai turné két résztvevőjével, hogy meséljenek az útról. Engedve azonban az olvasói igényeknek visszatekintés olvasható a keleti turnéról - maradéktalanul szubjektíven.

A sikeres ukrajnai vendégjátékról hazafelé buszozik a színház társulata, de a jó hírük megelőzte őket.

A Jókai színház a tavaly, a Gogol-bicentenárium alkalmából életre hívott előadása október 4-én, Lvovban az Arany Oroszlán színházi fesztiválon mutatkozott be, elsöprő sikerrel.

Hihetetlen évadot zárt a Békés Megyei Jókai Színház. Idén hat szakmai díjjal gazdagodott a teátrum, mely méltán bizonyítja, hogy nem csak szűnni nem akaró ötleteivel, nem csak újdonságaival, de most már szakmai minőségi munkájával is helyet keres magának a magyarországi színházak első harmadában.

Komáromi Anett

 

Komáromi Anett, a Békés Megyei Jókai Színház színművésze január 9-én és 10-én a Szegedi Nemzeti Színházban játszott ugyanabban a szerepben, amiben három hónappal ezelőtt itthon. Gogol Háztűznéző című darabjában alakította beugróként, 3 előadásban a nagynénit, Arina Pantyelejmonovnát. A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója kézenfekvőnek találta, hogy olyan színésznő ugorjon be erre a három előadásra a szegedi szereplő helyére, aki nem régen alakította ugyanezt a figurát, tehát nem kell elölről kezdenie a szerep betanulását.

A Jókai Színház Háztűznézőjére Fodor Zsóka, valamint a Szegedi Nemzeti Színház társulatának több tagja is ellátogatott. Néhány napja Szegeden is bemutatták Gogol Háztűznézőjét.

GogolGogol írásai egyszerre tragikusak és komikusak, az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen rajtuk – ez szinte minden olvasott ember előtt ismert. Tehát, ha valaki azzal a reménnyel ül be a Háztűznéző előadására, hogy felhőtlen kacagásban lesz része, az nem ismeri Gogolt egy kicsit sem.
 

 

HÍR6.HU | Ivan Kuzmics, Ivan Kuzmics - milyen ember vagy Te? Agglegény, fontos tanácsosi ranggal, jó adag gyávasággal! Az asszonynép szép kerek formái tetszenek, de a házasság megrémít? Bizony a nősülés nem az a fajta hivatali ügy, amely akták tologatásával letudható. Az bizony teljes embert kíván, s ha már valaki kimondta az „igen"-t, nincs vissza út. Életre szóló, nehéz döntés ez nem csak kérőnek, de a megkértnek is.

Nem, kedves olvasóink, ez az írás nem a színház művésznőiről szól, ők kitűnő formában készülnek Gogol Háztűznézőjének bemutatójára. Írásunk tárgya ezúttal egy baba, aki burokban született, de nem könnyen.

 

Az Aradi Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztiválon részt venni megtisztelő kihívás. Tavaly a Vörös és Feketével arattunk zajos sikert a szomszédvárban, idén Gogol premierünkkel mutatjuk be, milyen munka zajlik Békés megye székhelyén.

Oldalak