Jelenlegi hely

Háztűznézőbe készülünk


Az Aradi Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztiválon részt venni megtisztelő kihívás. Tavaly a Vörös és Feketével arattunk zajos sikert a szomszédvárban, idén Gogol premierünkkel mutatjuk be, milyen munka zajlik Békés megye székhelyén.

Eredetileg az Edith és Marlene produkcióval készültünk erre a megmérettetésre, azonban az élet közbeszólt, így Tarsoly Kriszta egyelőre újra prózai szerepben kell, hogy elnyerje az aradi közönség tetszését. A hazai bemutatót megtekintve kijelenthetjük, jó esélyekkel indulunk, hiszen a közönség a határ túloldalán is vevő a jó magyar nyelvű előadásokra, melyekből Kolozsvártól Temesvárig, vagy akár Aradtól Kézdivásárhelyig sincs hiány. Egy nemzetközi közeg ugyanakkor másféle környezetet jelent társulatunk számára is, hiszen a zágrábi, bukaresti, krajovai, vagy éppen a francia Teatrando La Roche sur Yon színházak mellett a magyar színeket mi és a Pécsi Nemzeti Színház képviseljük október 11. és 24-e között.
A Háztűznéző, azzal együtt, hogy magyar előadás, magán hordozza az ukrán színházi iskola látványvilágát is: az aradi nézők egy rendhagyó előadással találkozhatnak október 12-én, az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban.

A fesztivál nyitóünnepélyét Aradon és Békéscsabán egyszerre tartják október 11-én 17 órától az Élővíz csatornán átívelő gyalogos hídnál, a Békés megyei Megyeháza előtt.
Szeretettel várjuk Önöket!
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+