Jelenlegi hely

Hetvenhét - interaktív mesejáték a Jókai színházban


A Hetvenhét című interaktív mesejátékkal kedveskedik a legkisebbeknek színházunk az újév első heteiben, amelynek szövegkönyvét Zalán Tibor, zenéjét Huzella Péter jegyzi, és a Kossuth-díjas Jordán Tamás állította színpadra.

A legkisebb korosztálynak, a felnövekvő nemzedéknek játszani mindig kiemelt feladat volt társulatunk számára. Az élményt nyújtó, színvonalas szórakoztatás, a kultúrára nevelés mára már hagyomány és fontos küldetés. A Hetvenhét című, két felvonásos mesedarab a kicsikhez szól: interaktív, szórakoztató, akciódús, gonosz királynővel, királyfiakkal, erdő szellemével, próbatételekkel, varázslatokkal, tanulságokkal, ahogy az egy mesében dukál.

Kép

Kép

A gyerekeket az első pillanattól kezdve bevonják a játékba, a szereplők ugyanis jelmezeikben interaktív játékokkal várják őket az aulában, majd némi arcfestés után az előadásban is számítanak a bátrabbak aktív közreműködésére. A színészeknek ugyanis a gyermekek is játszótársai lesznek a színpadon: kisnyuszik, rókák, oroszlánkölykök segítik ki a bajból az útnak induló királyfiakat. A kicsik boldogan válnak a mese részeseivé, élvezik a játékot, azt, hogy elkergethetik a gonoszt és kiszabadíthatják a jót.

Kép

Kép

Kobold hoppmesterként gitárján maga a zeneszerző, a Kossuth-díjas Huzella Péter penget, Marlon király szerepében Csomós Lajos, Bora szerepében Fehér Tímea színművészeket láthatják. És persze a fiatalok játéka is feltétlen említést érdemel: Vasvirág (Kisfaludy Zsófia), Aranyvirág (Tatár Bianka), Ezüstvirág (Gábor Anita), Boldizsár (Szabó Norbert), Parszifál (Simai Szilárd), Kurzivál (Széplaki Bence) Lajos (Szőke Norbert), Kamarás  (Nagy Róbert), valamint a Medve (Veselényi Orsolya), Oroszlán (Biró Gyula), Nyuszi (Mészáros Ágnes), Róka (Kiss Edina), Pastorella (Harcsa Boglárka).

Kép

Kép

A jelmezek - Petrovszki Árpád tervei alapján - híven szolgálják a mesét, ahogy a díszlet is, amely Gnandt János munkáját dicséri. Kerekes Judit koreográfiája pedig még látványosabbá teszi az előadást.

„Ha egy király hetvenhét éves, akkor számolnia kell azzal, hogy a koronáját valamelyik utódjára kell hagynia. De melyikre a három egyformán kedves közül? A mese a három fiú bolyongásának és választásának a története. Hogyan dönt Marlon király (Csomós Lajos)? Aki megnézi az előadást - melyet Jordán Tamás (Kossuth-díjas) rendez - meg fogja tudni. Aki meg nem nézi meg, döntsön a maga ízlése és tapasztalata szerint. De - inkább a megnézés mellett döntene a bölcs belátás és a történet logikája…”

Óvodásoknak, kisiskolásoknak és családi programként is jó szívvel ajánlhatjuk a produkciót, mert olyat látnak, ami ízléses, szórakoztató és elgondolkodtató.

Kép

Kép

 

A bemutató után a színpadon, Fekete Péter és a társulat hatalmas, emeletes tortával köszöntötte a jövő kedden 70. születésnapját ünneplő Jordán Tamást, aki meghatódva köszönte meg a figyelmességet és azt mondta, hogy a mese próbafolyamata alatt még 35-nek se érezte magát...

Kép

 

Fotók: A-Team/Nyári Attila, Ignácz Bence; JókaiFilm/Vámos Zoltán


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+