fbpx 10 BEMUTATÓT TERVEZ AZ ÚJ ÉVADBAN A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ | Békéscsabai Jókai Színház
  2022. május 10., kedd      09:48

Jelenlegi hely10 BEMUTATÓT TERVEZ AZ ÚJ ÉVADBAN A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ


Sajtótájékoztatón mutattuk be színházunk következő évadának tervezetét. A bérletek megújítására május 16-tól június 3-ig van lehetőségük nézőinknek.

Seregi Zoltán elmondta, hogy a Jókai színház 2022-2023-as évada október 14-én Örkény István Tóték című drámájával veszi kezdetét, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Februárban, pedig ugyanitt egy klasszikus francia bohózattal, a Lady Oscarral lépünk a bérletes nézők elé.

A nagyszínpadon október 28-án Halasi Imre rendezésében mutatjuk be A szabin nők elrablása című zenés bohózatot. Januárban Gogol A revizor, februárban a Fellini-film alapján készült Országúton bemutatása szerepel a tervek között, májusban Agatha Christie Gyilkosság meghirdetve című krimije zárja az évadot, amelyben Miss Marple szerepében ismét visszatér „a visszavonulását már kétszer bejelentő” Felkai Eszter – tette hozzá Seregi Zoltán.

Megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány miatt kicsit megcsúsztak az idei évad bemutatói, ezért a (2021-2022-es évadra tervezett) Drakula-fantázia a nagyszínpadon szeptember 16-án mutatkozik be.

A Neil Simon műve alapján készült Furcsa pár női változatának kamaraszínházi bemutatóját láthatják nézőink júniusban, de az előadások zöme szintén szeptemberben lesz megtekinthető. Ugyanez igaz a stúdiószínházba tervezett Királyom, Isten áldjon című darabra, amelyet színházunk művésze, Bartus Gyula írt.

A gyerekeknek a Hagymácska orosz, a Hétalvó japán és a Tejkút című magyar népmesei előadásokkal készülünk.

Tamási Áron Ördöngölő Józsiás című zenés mesejátékát, amelyet a Lázár Ervin-program keretében ingyen láthatnak a harmadikos és ötödikes diákok, Koltay Gábor rendezi.

Seregi Zoltán elmondta, várhatóan év végén, jövő év elején új helyére költözik a békéscsabai Napsugár Bábszínház, amellyel eddig megosztva használtuk a Sík Ferenc Kamaraszínházat. A felszabaduló kamaraszínházi helyen bérleten kívüli előadásokra várjuk nézőinket, Neil Simon Hotel Plaza és az Ájlávjú minimusical szerepel az elképzeléseink között.

Kérdésre válaszolva Seregi Zoltán kifejtette: Továbbra is működtetjük a szentesi Tóth József Színház és Vigadót, ahová az idei évadban félévente 4-4 előadást vittünk az öt gyerekdarab mellett. „A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez picit sok, sűrű volt” – fogalmazott az igazgató. Ezért a jövő évadban 6 előadást vinnének Szentesre: a Zorba, a görögöt, az Énekes madarat, a Furcsa pár női változatát, A revizort, az Agatha Christie-darabot, és láthatnak egy Rejtő Jenő művet, a Szőke ciklont a Viharsarok Táncszínház előadásában, amelyet Békéscsabán nem játszanak majd.

A nyári vendégszereplésekről szólva elmondta, hogy Tamási Áron születésének 125. évfordulója alkalmából az író szülőhelyén, Farkaslakán június 4-én adják elő a Vitéz lélek című darabot, amelyet játszanak majd a Gyulai Várszínházban, Lakitelken és az erdélyi Mikházán is. A Szarvasi Vízi Színház évadja június 17-én Trianon című darabbal kezdődik, itt láthatják a nézők a Made in Hungáriát és a Tihany tündért is, valamint a Monte Cristo grófját, amely már körülbelül a 130. előadásánál jár.

A Déryné-programban folytatódik a Két összeillő ember című stúdiószínházi előadás diadalmenete, ezt az előadást már több, mint 50 alkalommal látták a nézők orságszerte. Az MTI kérdésére Seregi Zoltán kifejtette, érezhető, hogy térnek vissza a bérletesek a pandémia lecsengésével, „a felnőtt bérlet minimálisan volt kevesebb idén, mint a járvány előtt”. A gyerekbérletek száma is nőtt, de az még nem érte el a vírus előtti szintet – húzta alá.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap