fbpx 24 órás Versfolyam hetedik alkalommal | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. április 11., szerda      15:32

Jelenlegi hely24 órás Versfolyam hetedik alkalommal


A költészet napja alkalmából a Békéscsabai Jókai Színház irodalmi fesztiválra hívott minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást. Békéscsabán a Jókai Szalonban újra 24 órás versmondó és versolvasó fesztivál volt április 10-től április 11-ig 24 órán át. Több, mint fél ezer embert mozgatott meg a 24 órás Versfolyam, amelyen a legfiatalabb egy alig 4 éves óvodás kisfiú volt, a legidősebb pedig egy 93 éves néni. A versmaratont online is lehetett követni a youtube csatornánkon.

A 24 óra alatt minden jelentkező elmondhatta, felolvashatta egy-egy kedvenc versét, népszerű színművészek, alkotók és előadók társaságában. Egy-egy újabb óra, illetve félóra elkezdésére, azaz, azok első versének elmondására, neves közéleti személyiségeket kértünk fel, akiket az adott versblokkban a saját baráti, társadalmi körükből érkező személyek követtek, de csatlakozhattak szabadon Békéscsaba lakosai is hozzájuk. 526 verselő szavalata hangzott el a versmaraton alatt, mondott verset irodalmár, koreográfus, könyvtáros, óvónéni, újságíró, gyógyszerész, képzőművész, politikus, tanár, köztisztviselő, zenész, orvos, ügyvéd, néptáncos, a városi nyugdíjas egyesület tagjai, a sajtó munkatársai, a fővadász és még Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár is.

Külön köszönet illeti az Esély Pedagógiai Központ, az Erzsébethelyi, a Lencsési, a Jankay Kéttanítási Nyelvű, a Kemény Gábor iskolák tanulóit, akik példaértékű viselkedésükkel, élményt adó szavalataikkal, hosszú félórákra ott marasztalták a Jókai Szalonba tévedőket. A pindurka óvodásokról már nem is beszélve, akik a Lencsési és Kölcsey úti-Ligeti Sori Ovikból érkeztek. Köszönet illeti a Kemény Gitárklubot, Galambos Hajnalka énekművészt, Rázga Áron zongoraművészt, a Balassi Táncegyüttest, amiért színvonalas műsorukkal tovább emelték a versfolyam fényét. A legmeghatóbb perceket idén a szalontai gyermekvédelmi központ lakói okozták.

Hallhattunk verseket az anyanyelvünkön kívül angolul, szavalva, de megzenésítve is. Nagy László halálának 40. évfordulójára emlékezve teátrumunk színészei versekkel idézték meg a Kossuth-díjas költőt.

S mi az elmúlt 24 óra tanulsága? Verselni jó! Együtt verselni még jobb! Találkozzunk jövőre is!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap