fbpx A Békéscsabai Jókai Színház évadnyitó társulati ülése | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. augusztus 29., csütörtök      12:12

Jelenlegi hely


A Békéscsabai Jókai Színház évadnyitó társulati ülése


A 2019-20-as évad évadnyitó társulati ülése került megrendezésre augusztus 28-án 17 órakor a Jókai Színház nagytermében.

A teátrum igazgatója, Seregi Zoltán évadnyitó beszédében először visszatekintett a színház nyári programjaira, eseményeire. Elindult a nyári évad a Szarvasi Vízi Színházban Szente Béla: Szárnyad árnyékában című előadással, Seregi Zoltán rendezésében, majd olyan hagyományos programokkal folytatódott mint a  Vers a víz fölött és a Halló(k) itt vagyunk gálaest. Nagy sikert aratott a Csabai nyár programsorozat a TeÁtriumban és a városháza udvarán, ahol a Jókai Színház bemutatói mellett meghívott előadások is voltak, a nyitóelőadáson a Nemzeti Színház mutatta be Goldoni Házasság Palermóban című színdarabját.

A nyár folyamán Aradon és Nagyszalontán bemutatta a színház az Ősvigasztalás című darabot, Budapesten a My fair lady című előadással kétszer vendégszerepelt a teátrum. Egerben az Agria Játékokon a Mária főhadnagy című előadást mutatta be a Jókai Színház, a Gdanski Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon Tege Antal és Gulyás Attila az Aradi Kamaraszínházzal közös produkcióval, a Rosencrantz és Guildenstern halott című előadásával léptek fel. Összesítve a nyári hónapokban 7 helyszínen 19 előadása volt a színháznak.

A Magyar Teátrum nyári fesztiválon a legjobb rendezés díját kapta Seregi Zoltán a Szárnyad árnyékában című színdarab megrendezéséért, valamint Józsa Mihály-díjat kapott Németh Gabriella A vágy villamosán című verses estjéért.

Az elkövetkező évadban bemutatásra kerül A tündérlaki lányok című színjáték, a Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimi, a Liliom című külvárosi legenda, a Tanulmány a nőkről című zenés vígjáték, az Egri csillagok című történelmi musical, A vörös postakocsi című színjáték, a Rigócsőr királyfi című mesemusial, a Tizenhárom almafa című komédia, valamint A megfeszített című rockopera. Folytatódnak a nagy sikerű előadások a Stúdiószínházban, ahol a Két összeillő ember című zenés játék, A szív hidjai című színmű, a C’est la vie (Ilyen az élet) című zenés parfé, Madárka című színdarab és a Szerelem, ó! című vígjáték kerül bemutatásra. A korábban bemutatott előadások közül repertoáron maradnak a következő darabok: Elnémult harangok, Alul semmi, Sonkamenüett, Az utolsó hősszerelmes, Pszichó, Hajnalban, délben, este, Detektívjátszma és a Vénusz nercben.

A bérleteladásokkal kapcsolatban Seregi Zoltán igazgató elmondta, hogy augusztus 28-ig több bérletet adtak el, mint tavaly a szezon végéig, összesen több mint 12 ezer bérlet talált már gazdára.

A Jókai Színház nagyterme a nyári hónapokban felújításra került, a nézőtér és a színpad is megújult, melyhez Békéscsaba Megyei Jogú Város 20 millió forintos támogatást biztosított. Örömteli hír, hogy az előadóművészeti többlettámogatásra beadott hét pályázatból négy már nyert, a másik három még elbírálásra vár, az eddig elnyert pályázati összeg 40 millió forint.

 

Rácz Attila

Fotó: Ignácz Bence/A-Team

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg