fbpx A csabai Vénusz utazik a pesti fesztiválra | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 06., péntek      13:32

Jelenlegi helyA csabai Vénusz utazik a pesti fesztiválra


David Ives Vénusz nercben című színművét az Intimtérben mutatta be nagy sikerrel még februárban a Békéscsabai Jókai Színház. A kortárs amerikai szerző darabja - közkívánatra - azóta többször is műsorra került, legközelebb szeptemberben láthatja a közönség.

A stúdióelőadást Tege Antal rendezte, Vanda szerepét Földesi Ágnes Villő, Tamásét Czitor Attila játssza. A 18 éven felülieknek szóló darab középpontjában férfi-nő bonyolult kapcsolata áll. A történet egy castingról szól, ahol a pályakezdő rendező-drámaíró új darabja főszerepére keres színésznőt, de nem talál. Késve érkezik meg Vanda, aki először szétszórtnak látszik, a rendező csak később fedezi fel értékeit, tehetségét, azt, hogy mennyire képben van a színházról és a férfilélekről. A szerepek és a sorsok, a színház és a valóság hamarosan összefonódik.

A színház a színházban történet főszereplője az osztrák Leopold von Sacher-Masoch (az író nevéből származtatják a mazochizmus fogalmát) erotikus regényének színpadi változatát akarja bemutatni. A Venus in Furs című, életrajzi elemekkel tarkított regény 1870-ben jelent meg, a magyar fordítás, A bundás Vénusz címmel 1989-ben. A XIX. századi osztrák regényből 2010-ben bulvár darabot mutattak be a New York-i Broadwayn. David Ives műve hazánkban most Várady Szabolcs fordításában kerül színpadra.

A különleges produkciót szeptember 5-én és 6-án este 8 órától láthatja ismét a békéscsabai publikum a régi színházi klubból kialakított játszóhelyen, az Intimtérben. Vénusz szeptember 7-én Budapesten, a Thália Színház Arizona Stúdiójában, a Vidéki Színházak Fesztiválján vendégszerepel, az előadás ott 16 órakor kezdődik.

Tege Antal rendező szerint a darab szereplői között mintegy 40 kapcsolat bontakozik ki 54 oldalon, amit másfél órában látunk a színpadon. A szerelmi történet, a színház a színházban, féri-nő szenvedélyes párviadala, a normalitás határát feszegető erotika és némi mazochista beütés – nos, a szeptemberi fesztiválra alighanem kuriózumot „szállít” a Jókai Színház.

Niedzielsky Katalin

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap