fbpx A díszbemutató házigazdája a Filó és Társa Bt. | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. április 14., vasárnap      15:50

Jelenlegi helyA díszbemutató házigazdája a Filó és Társa Bt.


A Jókai Színház április 13-án, szombaton este tartotta Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékának és az idei évad harmadik díszbemutatóját. A színház igazgatója a bejáratnál üdvözölte a vendégeket, akiket az előadás előtt fogadóitallal vártak.

A nagysikerű előadás után a vendégeket a Vigadóba invitálták a szervezők, ahol jóféle házi pálinkával kínálták az érkezőket. Vozár M. Krisztián és Papp Lilla fogadózenével, Lévai Attila színész, Schäfer Szilveszter és a Sztojka zenekar nótázással köszöntötte a vendégeket.

Seregi Zoltán igazgató üdvözölte a megjelenteket, majd bemutatta a házigazdát és ezzel egyidejűleg átadta az Emberi Erőforrás Minisztérium államtitkárának, Fekete Péternek elismerő oklevelét, amelyet „a kultúra és színházművészet, a színházi produkciók létrehozásának segítése terén kifejtett több évtizedes megbízható és eredményes munkájáért” vehetett át Filó Attila.

Az est műsorvezetője Horváth Szabolcs volt, aki a köszöntő után bemutatta a színészeket, akiket pezsgős koccintással üdvözöltek a nézők. Az ezt követő vacsora előtt a vendégeknek lehetőségük volt a darab alkotóival ismerkedni, beszélgetni.

Az állófogadás menüsorának alapját is a színdarab adta, hiszen Balázs gazda menüsorát kóstolhatták végig a résztvevők. A lakoma keretében asztalra került csabai kolbász, füstölt sonka, ropogós csülök, de nem maradhatott el a marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával sem. A desszert finom házirétes volt, az ételsorhoz illeszkedő borokat kínáltak. A felszolgálást a BSZC (Békéscsabai Szakképzési Centrum) tanulói és tanárai segítették.

A vacsora után Horváth Szabolcs is kifaggatta a színészeket és a rendezőt a darab kulisszatitkairól és a színpadra állításának folyamatáról.

Az est során bemutatkoztak még a Színitanház artista növendékei is, akik nagysikerű műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Bár a mulatság nem tartott három napig, mind a színdarabban, a közel kettőszáz vendég jó hangulatban távozott kevéssel éjfél előtt.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Zsigovics Erzsébet

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Fotó:A-TEAM/ Such Tamás


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg