fbpx A fösvény audionarráltan a Szarvasi Vízi Színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. augusztus 16., szerda      10:59

Jelenlegi helyA fösvény audionarráltan a Szarvasi Vízi Színházban


A Szarvasi Vízi Színházban augusztus 15-én, kedden este  a látássérülteknek  képzett színházi narrátor, - jelesül Komáromi Anett, a Jókai Színház színművésze - segítette A fösvény című Moliére-klasszikus megértését.

A Magyar Teátrumi Társaság a Jókai Színházzal karöltve évek óta törekszik arra, hogy mindenki számára teljes értékűvé tegye a színházi élményt, így a látássérültek számára is. A Szarvasi Vízi Színházban ezért az esélyegyenlőség jegyében akadálymentesített formában is bemutatták A fösvény című darabot, így azok is élvezhették az előadást, akik látássérültek, hiszen fontos törekvés, hogy minden nézőt bevonjanak a közösségi élménybe.

 

Komáromi Anett színművész narrálta az előadást

Az előadás alatt mobil audio-rendszerrel zajlott a kommunikáció, ami azt jelenti, hogy az egyik fülön keresztül a színházi narrátor – akár egy sportközvetítésen –  közvetítette az előadás nonverbális mozzanatait, a szabadon hagyott fül, pedig az előadás hangzó részeit és a közönség hangulatát juttatta el a látássérült vendégekhez. A látássérült közönséget a hirtelen hangos hanghatásokra is előre felkészítik.

Az  audio-narrált előadás előtt a résztvevők nemcsak a narrátor és az audio-rendszer segítségével követhették nyomon az előadást: lehetőségük nyílt, hogy a színpadon állva megismerjék a díszletet. Megtudták, milyen színűek a díszlet falai, hol helyezkednek el rajta ajtók, milyen a csillár, és milyen bútorok kerülnek majd a színpadra, melyeket a színészek maguk rendeznek el. Ezen kívül meg lehetett érinteni a díszlet és a jelmezek egyes darabjait, utóbbiról pedig szintén szóbeli leírást hallgathattak végig az érdeklődők, így a látássérült közönség előre információkat kapott arról, hogy hogyan néznek ki maguk a szereplők, milyen színű és miről árulkodó ruhákat viselnek az előadásban.

Látássérült barátainknak nagyon tetszett az előadás, a hazaúton sokáig folyt a szó arról, melyek az igazi értékek az életünkben, és érdemes-e feláldozni szeretteinket, baráti kapcsolatainkat az anyagi javak oltárán...

 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap