fbpx A hazai siker után a fővárosban is remekelt a Vénusz nercben | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 09., hétfő      10:08

Jelenlegi helyA hazai siker után a fővárosban is remekelt a Vénusz nercben


Hét nap, kilenc előadás. A Thália Színházban ismét megrendezték – 2019. szeptember 2-a és 8-a között – a Vidéki Színházak Fesztiválját.  A Békéscsabai Jókai Színház hosszú évek óta vendégszerepel a fesztiválon, nagy sikerrel. Ebben az évben a hazai közönség előtt már bizonyított, a többször is műsorra került Vénusz nercben című előadással mutatkozott be a békési teátrum szeptember 7-én, a Thália Színház Arizona Stúdiójában.

David Ives kortárs amerikai szerző 18 éven felülieknek szóló darabját Tege Antal rendezte, a két főszereplője pedig  Földesi Ágnes Villő és Czitor Attila. A darab ugyan korhatáros, leginkább azonban összetettsége és értelmezése miatt szól csak felnőtteknek. A történet középpontjában egy fiatal színésznő áll, aki egy színházi meghallgatásra érkezik.

A darab, amelyet a rendező színpadra alkalmazott, egy 1870-ben íródott regény, és azt feszegeti, hogy létezik-e olyan szerelem, amiért az ember képes teljesen feladni önmagát úgy, hogy rabszolgaként létezzen. A szerelmi történet a féri-nő szenvedélyes kapcsolatát mutatja be, de nem a megszokott módon, hanem erotikával és mazochizmussal fűszerezve. A két főszereplő élete és a darab időközben összefonódik. 

A stúdióelőadás Békéscsaba után a fővárosban is remekelt. A jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel felmerült az igény plusz előadás megtartására is. A Vénusz nercben teltház előtt mutatkozott be a Vidéki Színházak Fesztiválján, ahol igazi kuriózumnak számított. A Békéscsabai Jókai Színház idén sem okozott csalódást a pesti nagyérdeműnek.

Fotó: Thális Színház 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg