fbpx A Hotel Mimóza kitárja kapuit a Jókai Színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. október 29., csütörtök      13:16

Jelenlegi helyA Hotel Mimóza kitárja kapuit a Jókai Színházban


Ki ne vágyna egy tengerparti nyaralásra Dél-Franciaországban, természetesen nem túl drágán, de azért egy csipetnyi fényűzéssel? Itt van mindjárt a Hotel Mimóza, amely hirtelen nyitotta meg a kapuit, és várja a betérő vendégeket.

A hotelt azonban nem lehet semmilyen útikönyvben megtalálni. Hirtelenjében a darab filmrendező főhőse, Moncey úr (Csomós Lajos) találta ki, és az ötlet évekig remekül be is vált, ugyanis mit sem sejtő hitvesét, Cécile-t (Tarsoly Krisztina) azzal áltatta, hogy filmezés alatt mindig itt száll meg.  Csakhogy a szép nevű tengerparti szálló valójában családi villa, amelynek legfőbb vonzereje egy csinos hölgy, Magali (Fehér Tímea), akivel hősünk meghitt viszonyba keveredik, köszönhetően annak, hogy a férjét, Charles-Henri Martigue-t (Katkó Ferenc) egy tengeralattjáró-kapitányt munkája mindig hónapokra elszólítja hazulról. Egy szép napon a rendező felesége unalmában elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben az egekig magasztalt szállodában. A párnak a repülőgép érkezéséig rögtönöznie kell. Moncey, a rendező ötletére itt-ott átalakítva a családi otthont villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát, a háziasszonyt pedig a hotel tulajdonosává, portásává, szakácsnőjévé teszik. Kirakják a Hotel Mimóza feliratot - csakhogy szállóvendégek érkeznek, s a pánik sem sokat késik… ahogy a feleség se, sőt a kapitány is váratlanul hazaérkezik. De Moncey, a zseniális filmes nem fogy ki az ötletekből, és „rendezni” kezd.

Hotel Mimóza fordulatos komédia, amelyből nemrég film is készült, Párizs és Franciaország színházai után már eljutott Európa nagyvárosaiba is. Teátrumunk három felvonásban mutatja be a vígjátékot, Katkó Ferenc rendezésében, kiváló színészek közreműködésével. A díszletet Halász G. Péter jegyzi, aki gazdag, de ízléses villát álmodott a színpadra, a jelmezeket pedig Kiss Kata tervezte meg modern, ám kissé bohém stílusban.

Szeretettel várjuk a Hotel Mimózába a könnyed, felhőtlen szórakozásra vágyó nézőket, ígérjük, nem fognak csalódni! 

Váltsák meg jegyüket színházunk honlapján online, és 10% kedvezményt adunk!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap