2018. december 06., csütörtök      14:25

Jelenlegi hely

A Jókai Színház vendégjátéka a Gépészetiben


A színház házhoz megy program harmadik állomása volt a Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnázium.

A Békéscsabai Jókai Színház december 3-án délután mutatta be Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című vígjátékát a Gépészetiben. Az iskola diákjai nagy lelkesedéssel fogadták az olasz vígjátékot, amely után Csóti Mariann-nal, az oktatási intézmény magyar tanárnőjével beszélgettünk.

Megtudhattuk, hogy a diákok bár nyitottabbak a könnyedebb műfajú bemutatók iránt, a korábban látott PILLANTÁS A HÍDRÓL című drámát is nagyon pozitívan fogadták. Népszerűek a Sík Ferenc Kamaraszínházban játszott darabok is a tanulók körében. A tanárnő elmondta, hogy előadás után irodalomórákon kielemzik a látottakat, és ilyenkor meglepően komoly gondolatok is felmerülnek.

A tanintézmény néhány pedagógusa osztályfőnöki órákba is beépíti a színházlátogatást, valamint kapcsolatban állnak a Romvári Gizella Alapítvánnyal is, ami lehetőséget ad havonta két diák számára, hogy színházba mehessen.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg