fbpx A Liliom bemutatójára készül a Jókai Színház | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 25., szerda      10:01

Jelenlegi helyA Liliom bemutatójára készül a Jókai Színház


Molnár Ferenc - a nagyvilágban legismertebb magyar író - Lilioma lesz az őszi évad második bemutatója október 4-én a nagyszínpadon. Az előadást Köllő Miklós rendezi, a próbák már május végén elkezdődtek a Békéscsabai Jókai Színházban. 
A XX. század egyik legsikeresebb szerzőjének darabjáról Köllő Miklós már a próbafolyamat elején leszögezte: sokan igyekeztek modernizálni, aktualizálni, de ő gyönyörű, őszinte, tiszta, érzelemgazdag és érzelmekre ható előadást akar.
- A Liliom a legjelentékenyebb és egyben a legproblematikusabb színműve Molnárnak. A hazai közönség - a már külföldön is sikeres szerzőtől - a megszokott vígjátékstílust várta. Csalódott. Molnár új hangot ütött meg, tragikomédiát írt, őszinte lírai fűszerezéssel. Az első pesti hűvös fogadtatás után, néhány évvel később Bécsben kezdte meg világhódító pályafutását a megindítóan szép darab. A század talán egyik legsikeresebb darabjává vált, melyben világsztárok játszottak, mint Charles Laughton, Ingrid Bergman, Charles Boyer – mondta a rendező.
Liliom szerepét Katkó Ferenc játssza, Juliét Kiss Viktória szh., Mariét Veselényi Orsolya. Ficsúr Czitor Attila lesz, Muskátné Kovács Edit (Jászai Mari-díjas), Hugó Csurulya Csongor. Mészáros Mihály, Nagy Erika, Tomanek Gábor, a Színitanház hallgatói, táncosok és artisták is fellépnek az előadásban.
Székely László, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, Érdemes Művész alkotta az előadás díszletét, a jelmezeket Vesztergombi Anikó tervezte, a koreográfiát Preisinger Éva. 
Niedzielsky Katalin
Fotó: Ignácz Bence/ A-TEAM
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap