fbpx A MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG KÖZLEMÉNYE | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. március 23., hétfő      11:44

Jelenlegi helyA MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG KÖZLEMÉNYE


A koronavírusjárvány következtében elrendelt veszélyhelyzetben az előadó-művészeti produkciók (színházművészeti, táncművészeti, opera, zeneművészeti, cirkuszművészeti) elmaradnak: a döntést helyesnek tartjuk és támogatjuk.

Ez azonban azt jelenti, hogy az előadó-művészeti intézmények és művészek részben munka nélkül maradtak, bevételeik csökkentek, illetve akár teljesen el is maradnak. A Magyar Teátrumi Társaság üdvözli és köszöni a Kormány döntését, mellyel a kultúra területén, különösen pedig az előadó-művészetben dolgozók számára anyagi könnyebbségeket biztosít.

A Kormány döntései lényegesen elviselhetőbb helyzethez juttatják a kulturális intézményeket és a területen dolgozóknak, azok családjainak, a szabadúszó művészeknek, a háttérmunkában tevékenykedőknek nagy és példaértékű segítséget jelentenek.

Arra kérjük az előadó-művészeti intézményeket és magukat a művészeket, az intézmények munkatársait, hogy minden tőlük telhető módon támogassák az egészségügyi dolgozókat, személyes és intézményi erejüket felhasználva kérjék az embereket a járvány leküzdését segítő szabályok betartására, és egyben készüljenek arra a - remélhetően közeli - időre, amikor újraindulhat a kulturális élet hazánkban.

A Magyar Teátrumi Társaság arra ösztönzi az előadó-művészeti intézményeket és a művészeket, hogy használják ki az online tér lehetőségeit abból a célból, hogy a kulturális értékek a kényszerszünet ideje alatt is eljussanak az emberekhez, különösen a fiatalokhoz.

Magyar Teátrumi Társaság

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg