fbpx A pillangók szabadok: vígjáték és dráma egy darabban | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. október 15., csütörtök      09:36

Jelenlegi helyA pillangók szabadok: vígjáték és dráma egy darabban


Romantikus vígjátékot tűz műsorára a Békéscsabai Jókai Színház. Leonard Gershe: A pillangók szabadok című színdarabja már több mint ötven éve fut nagy sikerrel az amerikai Broadway-n. A színház a kétfelvonásos kamaradarabot október 16-án mutatja be.

Békejel és Jimi Hendrix poszter a falakon, korabeli, színes bútorok, illetve kiegészítők idézik meg a hatvanas évek hippikorszakát a Jókai színház Intimterében. A teátrum ezúttal a hazánkban kevésbé ismert Broadway szerző, Leonard Gershe 1969 óta nagy sikerrel futó előadását viszi színpadra.

A New Yorkban játszódó kamaradarab az élet teljesen hétköznapi dolgairól szól, csak egy kicsit más megvilágításban. A pillangók szabadok egyszerre szólít meg szülőt és gyereket, kirepülő fiatalokat és az őket féltő idősebbeket. A kétfelvonásos romantikus vígjátékot Tege Antal rendezi.

– Egy fiúról van benne szó, aki megpróbálja egyedül élni az életét és elszakadni az anyjától, így elköltözik egy lakásba, New York-ba, ahol összeismerkedik egy lánnyal és furcsa szerelem alakul ki közöttük. Közben az anya is megérkezik, ez adja a konfliktust. Ha az egész történethez hozzátesszük, hogy ez a fiú egyébként vak, akkor azt gondolom, hogy nagyon sok lehetőségünk van a színjátszásra ebben a darabban – összegzett a darab kapcsán a rendező.

A férfi főszerepet Czitor Attila alakítja, aki szerint éppen az volt a legnagyobb kihívás, hogy egy vak embert kellett eljátszania.

– Amit látok, azt egy vak ember legfeljebb érzi a kezével vagy a lábával, a testrészeivel. Az, hogy nem nézek a partneremre, nagy nehézség volt mind a partnereimnek, mind nekem, hiszen ezt az érzékszervemet ki kellett kapcsolnom, csak a fülemmel figyeltem őket – mondta a színművész.

A lírai játék női szerepeiben Földesi Ágnes Villőt és a Jászai Mari díjas Kovács Editet láthatja a közönség, valamint Laszkó Viktor is feltűnik a színpadon. A pillangók szabadok október 16-án este 7 órától látható a Jókai Színházban.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. október
 

Keresés

Keresés űrlap