fbpx A szentesi Tóth József Színház ősszel kitárja kapuit | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. május 15., szombat      17:39

Jelenlegi helyA szentesi Tóth József Színház ősszel kitárja kapuit


Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója Fotó:Majzik Attila
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója Fotó:Majzik Attila

Közel egy évnyi tárgyalás után, a kulturális kormányzat vezetésével és támogatásával létrejött szerződés szerint a szakmai irányítást, üzemeltetést a Békéscsabai Jókai Színház látja el. Az erről szóló dokumentumot Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója látta el kézjegyével.

A megállapodás aláírásáról szóló sajtótájékoztatót a Szentes TV élőben közvetítette:

– Egy küzdelmes, hosszú folyamat vége felé járunk, ősszel már felgördülhet a függöny a Tóth József Színház és Vigadóban. Mindent meg fogunk tenni, hogy mindkét város büszkesége lehessen ez a megállapodás – mondta el Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere a város és a Jókai Színház közötti együttműködés aláírásán.

A polgármester ezt követően felelevenítette a Petőfi épületkomplexumának történetét, kitérve a Tóth József színházterem 2008-as bezárására is. Mint a városvezető elmondta, a város a Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően jutott 1,1 milliárd forint forráshoz a színház felújítására, ezt egészítette ki egy 700 millió forintos kormányzati támogatás, az önkormányzat pedig 360 millió forint önerőt tett a projektbe eddig.

A hamarosan elkészülő színház működtetésébe a Békéscsabai Jókai Színház is be fog segíteni: a megállapodás értelmében partnerként veszünk részt a szentesi színházi életben, színházi előadásokkal és más közművelődési programokkal segítve a Tóth József Színház működését.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a jó békéscsabai példa, illetve az együttműködésben nyújtotta szakmai segítség fontosságát emelte ki, illetve bejelentette, hogy az államtitkárság 100 millió forinttal támogatja a szentesi színház első évét.
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az együttműködés aláírása után elmondta, megtiszteltetés a város számára, hogy egy olyan gazdag kulturális múlttal bíró településsel működnek együtt, mint Szentes. Ehhez csatlakozott Seregi Zoltán színházigazgató is, aki hozzátette, büszkeség számukra, hogy a Jókai Színház berkein belül zajlik majd a szentesi színházi élet újraindítása.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. július
 

Keresés

Keresés űrlap