fbpx A színházi élményt erősítik a találkozások | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. október 20., vasárnap      15:22

Jelenlegi helyA színházi élményt erősítik a találkozások


A Liliom, Molnár Ferenc világhírű színdarabjának díszbemutatóját tartotta nagy sikerrel október 19-én, szombaton este a Jókai Színház. Előadás után a Vigadóban folytatódott az ünneplés.

Nem véletlenül szerepel immár 110 éve ez a remekmű a hazai és a külföldi színházak repertoárján, a körhintáslegény és a cselédlány szerelme, tragikus története, a darab mély erkölcsisége minden korban megérinti a nézőket. Köllő Miklós, a békéscsabai előadás rendezője a XX. század egyik legszebb, mélyen érzelemgazdag, romantikus darabjának nevezte a Liliomot.

A 2019-2020-as évad első díszbemutatójára érkező közönséget Seregi Zoltán igazgató köszöntötte már a színház bejáratánál, majd a Vigadóban, ahol a műsorvezető Dombóvári Vanda volt. A díszbemutatók remek lehetőséget adnak arra, hogy a nézők rögtön az előadás után beszélgethessenek egymással, az alkotókkal és a színészekkel. Ezek az alkalmak, találkozások fontos társasági színtérré váltak az elmúlt években, tovább mélyítik az élményt, értékes információk hangzanak el és cserélnek gazdát a látottakról.

Így volt ez a Liliom díszbemutatóján is, ahol a résztvevők hallhatták Köllő Miklós rendező vallomását a szerzőről és klasszikus művéről, majd megszólaltak a kiváló alakítást nyújtó színészek, a főszereplő Katkó Ferenc és a szerelmét, Julit játszó Kiss Viktória színihallgató. Találkozhatott és pezsgővel koccinthatott az ünneplő közönség a Muskátné figuráját életre keltő Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművésszel, a Ficsúrt formáló Czitor Attilával, Veselényi Orsolyával, Tomanek Gáborral, Nagy Erikával, Csurulya Csongorral, Mészáros Mihállyal és több kiváló művésszel, valamint a Színitanház hallgatóival is.

A műsorban fellépő Liszi Melinda színművész először Fényes Szabolcs – Mihály István: Odavagyok magáért, majd Eisemann Mihály – Zágon István: Holdvilágos éjszakán című dalát adta elő. Jacques Prévert - Kozma József - Vécsey Ernő: Hulló falevelek című slágerét Kiss Viktória színihallgató énekelte el. Zongorán kísért Vozár M. Krisztián.

A Liliom és a XX. század eleji vurstli hangulatát idézte a társalgás és az ünnepség hangulatát emelő ételsor, felszolgálták „A kikiáltó kedvenceit”, a „Vásári finom falatokat”, desszertnek az „Édes kísértéseket”, és az ételekhez a legjobban illő borokat, koktélokat. A minőségi vendéglátást a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanárai, pincér és szakács diákjai segítették.

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap