fbpx A szivárványszínű sárkány elvarázsolja a gyerekeket | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 21., szombat      10:54

Jelenlegi helyA szivárványszínű sárkány elvarázsolja a gyerekeket


Nagy izgalommal érkeztek a mesebérletes gyerekek szeptember 20-án, pénteken délután Kerstin Slawek - Dorotty Szalma - Gulyás Levente: Sárkány a szekrényben című zenés sárkánykrimijének bemutatójára. A Békéscsabai Jókai Színház felhívására most is elhozták magukkal alkotásaikat.

Sophia kis hercegnő és a különleges sárkány története izgalmas, látványos kalandra hívta a gyermekközönséget, Szalma Dorotty rendezése, Udo Herbster díszlete és jelmezei, Gulyás Levente zenéje gyorsan ámulatba ejtette, elvarázsolta a tátottszájú publikumot. A német szöveget Szabó Emese és Szente Éva fordította magyarra.

A sárkány, legtöbbször a hétfejű, a tüzet okádó, a gonosz gyakori szereplő a világ- és a magyar irodalomban, de itt most egészen mást lát a közönség. Sárkánykrimi - szokatlan a műfajmegjelölés is, a kisebb és a nagyobb gyerekeknek egyaránt szórakoztató, elgondolkodtató a modern felfogású előadás. A meghitt gyermekszoba és a varázslat titokzatos birodalma váltogatja egymást, minden nagyon különleges, csupa meglepetés.

Sophia a születésnapjára a nagymamájától egy tojást kap, amelyből kikel egy kis sárkány, amelyik hirtelen egyre nagyobbra nő, és komoly kihívást jelent, hogy a kis hercegnő titokban tartsa a jövevényt. Talán még ennél is nagyobb kihívás a „felnőtt” sárkány mozgatása, életre keltése a színész számára a színpadon. Laskaris, az orvos-varázsló- alkimista és annak segédje, Smok a fantasztikum világába kalauzolja a nézőket.

A látvány és a zene együtt röpíti magasba a gyerekeket, a dalszövegek meghatók, a rock kemény, a hangulathoz illik a váltás. A szivárvány színű tojásból kikelő sárkány egészen különleges lényecske, amint megjelenik, szeretni való, rögtön belopja magát a gyerekek szívébe, tanulni is lehet tőle, az álmok, az álmodozás fontosságára figyelmeztet.

Sophia szerepét Csonka Dóra, Raduga sárkányt Juhos Marcell, a dajkáét Komáromi Anett, a varázslóét Csomós Lajos, tanítványát pedig Nagy Róbert játssza.

Mint minden mesebemutatóhoz kapcsolódva, a színház most is arra kérte a gyerekeket, rajzolják le, hogyan képzelik el a kis sárkányt. Az előadásokra érkező csoportok folyamatosan hozzák magukkal alkotásaikat, amelyekből kiállítás látható az aulában, a műveket zsűri értékeli, a legjobbak jutalmat kapnak.

Niedzielsky Katalin

Fotó: Ignácz Bence/A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg