fbpx A vágy villamosán Németh Gabriellával | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. augusztus 02., péntek      20:28

Jelenlegi hely


A vágy villamosán Németh Gabriellával


A vágy villamosán címmel Németh Gabriella önálló estjére várja a Szarvasi Vízi Színház közönségét augusztus 4-én, vasárnap 20.30 órától. Zongorán közreműködik Rázga Áron, a meglepetésvendég Balázs Csongor lesz. 

Németh Gabriella, a Békéscsabai Jókai Színház rendezőasszisztense azt írja műsoráról, hogy egyszerre idegenvezető és utas maga is „a vágy villamosán, amely a gyermekkortól a felnőtté válásig, a szerelem, a hit és a karrier témakörét boncolgatva halad keresztül érzelmi hullámhegyeken, hullámvölgyeken, majd jut el a célállomásig”. Az idegenvezetésben vagy inkább irodalmi utazásban a magyar költészet olyan kiválóságait szólaltatja meg, mint Radnóti Miklós, Pilinszky János, Nagy László, Ady Endre, Szilágyi Domokos, Hervay Gizella.

  • Önálló estem elején elmesélem majd a közönségnek, hogy több, mint tíz év anyagából válogattam a kedvenc verseimet. Színésznőnek készültem, és úgy vélem, a pályához, egy sokoldalú művészhez hozzátartozik, hogy verset mondjon, sőt, az is, hogy énekeljen, táncoljon.

A népszerű Vers a víz fölött sorozat rendezvényén a költészet mellett szerepet kap a zene is, Gabi énekel, Rázga Áron zongorán kíséri, egy duettet Balázs Csongorral ad elő, aki gitáron kíséri.

Igazi kuriózum lesz, amikor elhangzik a máltai Chiarától a 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztiválon megismert What If We című dal. Gabi egyenesen a belga zeneszerzőtől, Marc Paelincktől kért engedélyt, hogy előadhassa.

Az angol nyelvű dalok és a versek egymáshoz kapcsolódnak, egymás tükrei. Még egy különleges táncbetéttel is készül az előadó, a koreográfiát Márta Magdolna állította össze és tanította be, az estet természetesen Gabi rendezte, aki ajánlóként még a következőket mondta:

  • Bízom benne, hogy mindannyiunk számára felismerésekkel teli, elgondolkodtató, ámde mégis szórakoztató egy órának nézünk elébe, ha velem tartanak. Szeretném, ha a versek és a dalok a nézők számára is kerek egésszé állnának össze, és végül mindenki saját nyelvére fordítaná le az előadást.

Niedzielsky Katalin


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg