fbpx A zentai gyerekek kommentálták a mesét | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. március 09., szombat      19:19

Jelenlegi helyA zentai gyerekek kommentálták a mesét


Komáromi Anett és Nagy Róbert már tavaly is részt vett a Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház Teátrum Neked! című színházi fesztiválján. A Jókai Színház művészei az idei találkozón Szarka Gyula-Zalán Tibor Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című mesejátékában léptek fel a határon túli magyar közönség előtt.

Február 23-án délelőtt 10 órától a mesét teltház előtt játszották, a gyerekek - a szülőkkel együtt - minden dal után tapsoltak.

  • Nevettek a gyerekek, kommentálták a mese történéseit, tehát lehetett látni, hogy jönnek a mesével, értik, figyelik minden percét. Mindig szívet melengető érzés határon túli magyaroknak játszani, és az a szeretet és vendégfogadás, amivel kedveskednek nekünk, semmihez sem hasonlítható – emlékezett az előadásban Mátyás királyt játszó Nagy Róbert a fesztiválra.
  • Zentán fantasztikus a fesztiválszervezés, amelynek keretében játszottunk. Nagy szeretettel, odafigyeléssel vártak bennünket az idén is. Rengeteg gyerek, szülő jött el az előadásunkra, nagyon szerették, figyelték, reagáltak arra, amit láttak. Jó érzés nekünk, hogy minden évben nagyon várják a társulatunkat – tette hozzá Komáromi Anett, aki a mesében Beatrix királyné figuráját alakítja.

2018-ban Nagy Róbert és Komáromi Anett képviselte a békéscsabai teátrumot Zentán, ahol a Csak egy tánc volt című zenés felolvasó estjüket adták elő. A határon túli közönség a mai napig emlékszik a műsorra, és szívesen emlegetik az estet.

Nagy Róbert a Fővárosi Nagycirkusz és Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójában is szerepelt február 22-én este Zentán. A Férfi és nő című előadás barátságról, szerelemről, szakításról, kibékülésről szól, és összefonódik benne az artistaművészet a színművészettel, a versekkel, a dalokkal. Fellépett Liszi Melinda, Alton Sophie és Szlavkovszki Zsolt
artista. Schäfer Szilveszter hegedült, Rázga Áron zongorázott, a koreográfus Vincze Tünde, a Baross Artistaképző Iskola tanára és Mlinár Péter volt.

  • A műsor első 5-10 percében nem nagyon volt taps, talán meglepte a közönséget az artisták és a színészek, zenészek együttes, harmóniában való munkája. De miután „ráéreztek” a dolog ízére, szinte minden produkciót vastaps követett. Csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a műsor után – mondta Nagy Róbert. Majd hozzátette, hogy a műfaj - amelynek csíráját próbálják elhinteni, ahol csak lehet - újszerű az országban, csak néhány helyen próbálkoznak vele, külföldön már bevált.

Niedzielsky Katalin

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap