fbpx Ádámok és Évák Ünnepe ötödik alkalommal | Békéscsabai Jókai Színház
  2016. április 21., csütörtök      13:48

Jelenlegi helyÁdámok és Évák Ünnepe ötödik alkalommal


A  Jókai Színházban április 20-án, békéscsabai, szarvasi és mezőberényi középiskolák részvételével immár ötödik alkalommal rendezték meg az Ádámok és Évák Ünnepét. A díszelőadáson közel 150 diák lépett a színpadra, hogy teltházas előadásban eljátssza a színházunk idei évadában bemutatott darabokból összeállított produkcióját.

Bár az Ádámok és Évák Ünnepének a lényege nem a verseny volt, hanem a közösség és közönségteremtés, a díszbemutató után mégis öttagú zsűri értékelte röviden a fiatalok teljesítményét, majd emléklapokkal, oklevéllel, díjakkal jutalmazták őket.

A zsűri tagjai voltak Czitor Attila színművész, Dr. Farkas Wellmann Éva, költő, szerkesztő, kritikus, Tábor Lajos, a Színitanház drámatörténet tanára, Seregi Zoltán a Színitanház vezetője és a Jókai Színház igazgatója, valamint Bíró Csaba, városunk Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke.

Az előadás utáni  díjkiosztón a produkcióban résztvevő összes diák és pedagógus egy Ádámok és Évák Ünnepe feliratos pólót kapott ajándékba, ami egy olyan különleges tulajdonsággal bír, hogy viselőjének az egész osztálya 50%-os kedvezményt kap a színházi bérlete árából a jövő évadban, illetve viselője részt vehet, a „Hozd el aput színházba!” akcióban, vagyis ha valamelyik szülőjét elhívja a Jókai Színházba, akkor csak egy jegyet kell kifizetnie egy évadon keresztül. Az előadásról felvétel készült, amit a csapatok szintén megkapnak.

A díjazottak:

A legszebben éneklő szereplő Varga Laura, a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból

A legszebben beszélő szereplő Kovács Kinga, a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból.

A legjobb férfi mellékszereplő Szűcs Nóra a Koma szerepében a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumból.

A legjobb női mellékszereplő Bondor Boglárka, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból

A legjobb férfi főszereplő díja idén  nem került kiosztásra

A legjobb női főszereplő Marik Zsuzsa, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból


 

A legjobb rendezés díját a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola csapata kapta.  A legjobb előadás díját pedig a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata.

 

Különdíjak:

A legbátrabb társulat a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola csapata lett, mert ők tanári és mentori segítség nélkül is bevállalták az előadást.

Idén egy új díj is kiosztásra került, melynek értelmében a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola részt vehet  az I. Határontúli Ádámok és Évák Ünnepe nemzetközi fesztiválján.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

A díjak átadása után, a diákok és pedagógusaik önfeledt bulizásba kezdtek Gulyás Attila és Gulyás Levente koncertjén.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg