fbpx Alul semmi - előadás jeltolmácsolással | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. június 03., hétfő      12:13

Jelenlegi helyAlul semmi - előadás jeltolmácsolással


Terrence McNally-David Yazbek: ALUL SEMMI című előadását jeltolmácsolással kiegészítve tekinthették meg a teátrum hallássérült látogatói június 1-jén 19 órától.

A Jókai Színház nagyon komolyan gondolja a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtését, azt, hogy különleges figyelmet kell kapniuk azoknak, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, mert ők is teljes értékű tagjai szeretnének lenni a társadalomnak. Fontos feladatának tartja a teátrum az érintettek iránti pozitív szemlélet és viszonyulás kialakítását, kiemelt szerepet kap a társadalom érzékenyítése és tájékoztatása.

2016-ban Békéscsaba Megyei Jogú Város rangos elismeréssel, „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetéssel ismerte el Komáromi Anett és Tarsoly Krisztina munkáját, elsősorban az „Angyalok szárnyalása” című, minden év decemberében megrendezésre kerülő gálaműsor megszervezéséért, mellyel hosszú évek óta támogatják a fogyatékkal élő fiatalok színházi élményhez jutását.

  • A jelelt és narrált előadások mellett fontos szerepe van a fogyatékkal élők számára szervezett rendszeres kulisszajárásoknak, melyek során az adott előadást megelőzően testközelből ismerik meg a látogatók a bemutató díszleteit, jelmezeit és kellékeit – mondta Komáromi Anett színművész. - Fontos még megemlíteni, hogy a jeltolmács nemcsak az adott színdarab konkrét szövegét, hanem annak érzelmi árnyalatait, hangulatát is közvetíti, amivel a színházi élményhez jutást segíti.

Az utóbbi évek jelelt-narrált előadásai szinte a színház évi repertoárjának összes sikerdarabját lefedik. 2015-ben az Egerek és emberek, A dzsungel könyve, Orient; 2016-ban a Légy jó mindhalálig, A szegény csizmadia és a szélkirály, Bánk bán, Kövérkiráy, Fösvény; 2017-ben az Állat(i)mese, Törvénytelen randevú, Diótörő és Egérkirály, Az özvegy Karnyóné és a szeleburdiak; 2018-ban pedig a Micimackó és a My Fair Lady című előadás volt akadálymentesített a fogyatékkal élők számára.

  • A teátrum elkötelezettségét mutatja, hogy a Szarvasi Vízi Színház nyári programjába is bekerült a Halló(k), itt vagyunk! című programsorozat gálaestje, melynek keretén belül június 25-én színészek adják elő siket és nagyothalló szerzők verseit, a Misztrál zenekar közreműködésével – hangsúlyozta Komáromi Anett. - A műsor teljes programja felvételre kerül és országos terjesztésű DVD készül belőle, az esemény fővédnöke pedig Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Rácz Attila

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap