fbpx Az adakozással mindenki több lesz | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. december 19., csütörtök      20:20

Jelenlegi helyAz adakozással mindenki több lesz


Tarsoly Krisztina szerint minden embert más motivál, amikor jótékonykodik, adakozik, segíti a rászorulókat; az ő szíve, lelke akkor teljes, ha adhat, a napjait aranyozza be, ha másoknak tud segíteni. A Békéscsabai Jókai Színház művészével a karitatív munka jelentőségéről, hozadékáról és a szeretet erejéről beszélgettünk. (Niedzielsky Katalin interjúja)

  • A színészek tulajdonképpen minden előadással ajándékot nyújtanak át a közönségnek, de a Jókai Színházban ez nem elég, hagyományosan komoly karitatív munka is folyik.
  • Biztos kell egy lelkület ahhoz, hogy az ember másokra is figyeljen és ahol tud, segítsen. A lényeg, hogy nemcsak ők kapnak valamit, hanem én is rengeteget kapok. Az vagy, amennyit te tudsz adni a szívedből, a napjaink lesznek boldogabbak, ha tudunk segíteni. Fontos a példamutatás is, hogy nem elmegyek azok mellett, akik segítségre szorulnak, hanem észreveszem őket. Felelősségteljesen, következetesen vállalom a törődést, nem akcióként és nem napi szinten, hiszen ezek az emberek rögtön nem nyílnak meg, több alkalom kell, hogy megérezzék, elhiggyék, hogy mi tényleg kíváncsiak vagyunk rájuk.
  • Angyalok szárnyalása címmel a kilencedik jótékonysági estet rendezted novemberben, ahol minden évben együtt lépnek fel a színház művészei és a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fogyatékossággal élő fiataljai. De a két intézmény közötti együttműködés már 15 éves múltra tekint vissza.
  • Ennyi idő alatt mi is rengeteget kaptunk tőlük. Fantasztikus érzés tudni, hogy számítanak rád, írnak, hívnak, állandó kapcsolatban állunk, fontos tudni nekik, hogy ott vagy a számukra. A legnagyobb hozadéka ennek az együttműködésnek, hogy olyan sok ember csatlakozott, aki segíti ezeket a fiatalokat, kórusok, iskolák járnak azóta hozzájuk. Én pontosan az ilyen integrációban hiszek, mi már úgy élünk együtt, hogy nem is tudjuk másképp elképzelni, természetessé vált a sérült fiatalok fellépése, mert a művészek is ott voltak velük. A három éves fiam azt látja, hogy köszönök mindenkinek, aki tolószékes, és ő már ebben nő fel, hogy elfogadja a másságot.

  • Karácsonyhoz közeledve általában több az adománygyűjtés, a jótékonykodás, de a karitatív munka minőségét jelzi, ha az nem csak kampányszerűen zajlik. A Jókai Színházban a fogyatékossággal élők támogatása, a jelelt és narrált előadások tartása egész évben jellemző.
  • Óriási élmény minden évben az Angyalok szárnyalása gálát 60-70 Degré utcai fiatallal és a művészekkel együtt megvalósítani, vagy Szarvas, ahol minden nyáron a hallás- és látássérült alkotók saját műveiket hallhatják színészek előadásában. Minden ilyen előadás boldogsággal tölti el a szereplőket, hat a szeretet ereje. Az ilyen esték pozitív energiával töltenek fel mindenkit, aki részese, a lelkünket erősítik, ezért nagyszerű dolgok, mert általuk mindenki több lesz.  

Niedzielsky Katalin

Fotó: Ignácz Bence/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap