fbpx Az Egri csillagok bemutatójára készül a színház | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. január 04., szombat      18:26

Jelenlegi helyAz Egri csillagok bemutatójára készül a színház


Várkonyi Mátyás - Béres Attila: Egri csillagok című történelmi musicalje lesz az új év első bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban. A Gárdonyi Géza halhatatlan regényéből készült színpadi művet január 14-étől láthatja a közönség.

Óriási vállalkozásba fogott a Jókai Színház, amikor az immár 22 éve nagy sikerrel játszott történelmi musicalt műsorra tűzte. Az előadást Katkó Ferenc rendezi, Dobó István figuráját az egri Gárdonyi Géza Színház művésze, Kelemen Csaba játssza. Hegedűs hadnagyként a szabadkai Kovács Nemes Andor lép színpadra, Bornemissza Gergelyként Puskás Dániel, Cecey Évaként Nádra Kitti. A gyermek Gergő és Vicuska szerepét hat gyermek próbálja. Jumurdzsákot Csomós Lajos, Sárközy cigányt Tege Antal kelti életre, Gábor papot Beszterczey Attila, Szolimán szultánt Gerner Csaba. A Balassi táncosai és szép számú zenekar közreműködik a produkcióban, amelyhez különleges, virtuális díszletet Egyed Zoltán tervez.

Az elmúlt bő két évtized alatt ötven helyszínen láthatta a közönség a musicalt, az 1997-es Margit-szigeti premier óta Budapesten csak tavaly májusban játszották újra, akkor a Papp László Sportarénában. Új változatát a nyíregyházi Mandala Dalszínház a helyi szabadtéri színpadon adta elő 2001 nyarán látványos csatajelenetekkel, különleges pirotechnikai eszközökkel, kaszkadőrökkel, korhű jelmezekkel. A Győri Nemzeti Színház 2009-es előadásában Dobó Istvánt Sasvári Sándor és Tóth Sándor, Bornemissza Gergelyt Fejszés Attila, Cecey Évát Kovács Lotti, Jumurdzsákot Forgács Péter játszotta. A musical előtt a regényből készült film hódította meg a közönséget, 1968-ban mutatták be Várkonyi Zoltán rendezésében, a forgatókönyvet Nemeskürty István írta. A főbb szerepeket Kovács István, Venczel Vera és Sinkovits Imre játszotta. 

 A hősiességről és árulásról, szerelemről és bosszúvágyról, legendás történelmi győzelemről mesélő előadás az egész család, minden korosztály számára mararadandó élményt ígér. 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. május
 

Keresés

Keresés űrlap