fbpx Az életet ünnepli a Sweet Charity | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. május 09., vasárnap      08:54

Jelenlegi helyAz életet ünnepli a Sweet Charity


Édes nagylelkűség, fordíthatjuk magyarra a péntek este debütáló darab címét, s ez egyben a főszereplő neve is. Sweet Charity (Csonka Dóra) szociális konzultáns egy lebujban - azaz bártündér, de nagyon szeretne rendes munkát, megfelelő lakást, és időnként fel is csillan ennek a lehetősége. Charity fiatal és szép, egyszerre csiszolatlan és hiszékeny, képes elhinni a maga kitalálta meséket, annak ellenére, hogy „kolléganői” kinevetik. A lány minden reggel bízik abban, hogy van remény az egész életet újrakezdeni. Nem ilyennek kellene lennünk? Csonka Dóra szende álláskereső és mohó csábító tud lenni a színpadon, a naiva hisztijétől a magabiztos énektudást igénylő dalokig mindent remekül játszik.

A darab egyik tetőpontja, amikor Charity és Oscar (Sánta László) liftben ragad – aki keveset látja a színművész alakításait, az most megérti, miért örülünk, hogy ebben a darabban el tudta vállalni a férfi főszerepet. Az aktatáskájába kapaszkodó, pánikrohamra hajlamos hivatalnokból a darab végére magabiztos férjanyag válik, aki mellett nyugodtan reszkethet a nő – lesz is rá alkalma.

A Broadway-darab nem veszi túl komolyan magát, nem szeretne drámát csinálni egyszerű helyzetekből, mulattatni akar, színes kavalkádjával a szemünket legeltetni – a korábbi hónapok covidszürkesége után ki is vagyunk éhezve erre. Szellemesen kacsint ki Vittorio Vidal (Nagy Róbert) egyik dala, és ki kell még emelni az Ütemes Lét Egyházának zsongó jelenetét, amelyben görkorcsolyás táncosok foglalják el a színpadot.

Több zenei csúcspont is van a műben, ajánlom figyelmükbe Csonka Dóra, Nagy Erika és Vidovenyecz Edina hármasát az első felvonásból: külön-külön is nagyszerű hangjuk együtt lenyűgöző. Ki kell emelni még a zenekar fantasztikus játékát: a Békés megyei zenetanárok alkotta, összeszokott társaság Rázga Áron dirigálásával olyan hangulatot varázsol az estbe, amire nagyon régen vártunk!

Radó Denise kihasználja a darab helyzet- és jellemkomikum adta lehetőségeit, a karakterek szerencsésen találkoznak a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek erősségeivel. A rendezés dinamikus, egyetlen pillanatra sem hagyja lankadni a néző figyelmét. Húros Annamária díszlete, az elsőre különösnek ható, de szellemesen fel- és kihasznált fémszerkezet, amely egyszerre híd, szállodaportál, lift (és még ki tudja, mi) folyton változó feladatkörével mágnesként vonzza a tekintetet.

A Sweet Charity című darabban a társulat tagjain kívül láthatják a Viharsarok Táncszínház művészeit és Színitanház fiatal tehetségeit is.

Szilágyiné Szabó Ágnes


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. december
 

Keresés

Keresés űrlap