fbpx Az esélyegyenlőség a Jókai Színház védjegye | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. október 28., szerda      23:54

Jelenlegi helyAz esélyegyenlőség a Jókai Színház védjegye


Két előadást, A pillangók szabadok és A Megfeszített című rockoperát láthatták a segítséggel élő színházbarátok díjmentesen október végén a Békéscsabai Jókai Színházban, a színházi élményt narráció segítségével teljessé téve. A felajánlás apropóját az adta, hogy a romantikus vígjáték főszereplője, Don maga is születése óta vak, a darab pedig jó példát mutat a segítséggel élő és az ép emberek harmonikus együttélésére, tudtuk meg Komáromi Anett színművésztől és jeltolmácstól, aki az esélyegyenlőséget szolgáló programok ötletgazdája, megvalósításuk elkötelezett pártolója teátrumunkban. 

Az előadás előtt a nézők bejárhatták a kulisszát, megismerkedhettek a jelmezekkel, a fogyatékossággal élők fülhallgató segítségével hallhatták Tarsoly Krisztina színművész narrációját. A pillangók szabadok előadása után lehetőség volt találkozni Czitor Attila színművésszel, aki Dont, a darab főszereplőjét alakítja. Fontosnak tartottuk, hogy egy zenés darabot is meghallgathassanak a segítséggel élő nézők, így A Megfeszített című rockopera október 26-i előadását jelelt és narrált formában lehetett megtekinteni, a darab befogadását Vörös Zsolt jeltolmács segítette.

A pillangók szabadok című romantikus vígjáték ezen ingyenes előadása a Jókai Színház felajánlása volt a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének, míg A Megfeszített című rockopera esélyegyenlőséget lehetővé tevő előadása pályázati formában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

(Szilágyiné Szabó Ágnes)


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg