fbpx Az újrakezdést ünnepli a Jókai Színház első előadása | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. április 30., péntek      14:06

Jelenlegi helyAz újrakezdést ünnepli a Jókai Színház első előadása


Az erdélyi, Kossuth-díjjal jutalmazott Tamási Áron darabja, a Vitéz lélek című példázat azt mutatja meg, hogy a háborúból hét év után visszatérő, súlyos lelki sebeket hordozó Balla Péter (Czitor Attila) hogyan találja meg a helyét a falu közösségében. 

Romokon kell építkeznie: szüleit elvesztette, szerelme máshoz ment férjhez, az otthona szinte összerogyni készül. Péter azonban makacs, nem engedi, hogy az események maguk alá temessék. A helyiek nagy megdöbbenésére szamarat vesz, amely sokak szerint nem méltó egy székely emberhez, és újjáépíti a házát, ahogyan az életének is új fundamentumot talál. Számos kiszámíthatatlan, hihetetlen esemény után ismét egymásra találnak szerelmével, hogy többé soha ne szakadjanak el egymástól.

Tamási Áron költői-szép szavai, Kiss József rendezése olyan történetet mesélnek el, olyan értékeket helyeznek előtérbe, amelyek mára történelem lapjaira kerültek, ám a XXI. század emberét is inspirálni tudják.

Az előadásban újra láthatják a színház művészeit: Czitor Attilát, Katkó Ferencet, Tomanek Gábort, Földesi Ágnes Villőt, Tege Antalt, Kovács Editet, Beszterczey Attilát, Liszi Melindát, Tarsoly Krisztinát, Balázsi Róbertet, Szabó Lajost és Bartus Botond színészhallgatót.

Szeretettel várjuk Önöket! Jegyét ide kattintva vásárolhatja meg: JEGY
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap