2018. július 30., hétfő      16:04

Jelenlegi hely

Békés megye ízei a tusnádfürdői szabadegyetemen


2018. július 27-én, péntek este 8 órától Békés megye ízei mutatkoztak be a 29. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén az erdélyi Tusnádfürdőn. Az érdeklődő magyarországi és határon túli vendégek a Magyar Teátrumi Társaság sátrának teraszán kóstolhatták meg a két hungarikumot, a csabai kolbászt és a pálinkát.
Az utóbbi értéket a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. által készített vadcseresznye pálinka képviselte, mely 2018-ban elnyerte a Békés megye pálinkája címet. Az ízletes gasztronómiai különlegességeket Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kínálta az érdeklődőknek.
A kóstolón részt vett többek között Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Tárnok Mária, a Pro Minoritate Alapítvány kuratóriumának elnöke, a szabadegyetem főszervezője,  Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, dr.  Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, L. Simon László országgyűlési képviselő, a kulturális bizottság alelnöke, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester, Albert Tibor tusnádfürdői polgármester, Dankó Béla és Herczeg Tamás Békés megyei országgyűlési képviselők.
A jó hangulatú ízutazás akkora sikert aratott, hogy a Békés Megyei Önkormányzat ezentúl minden évben a szabadegyetem pénteki napján megrendezi.
Az itt tapasztalt visszajelzések megerősítik, hogy a két hagyományos Békés megyei termék a diplomácia fontos eszköze lehet.
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. január
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+