fbpx Békéscsaba jegyzője volt az első őszi Terefere vendége | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. október 12., péntek      19:28

Jelenlegi helyBékéscsaba jegyzője volt az első őszi Terefere vendége


Az új évad első Tereferéjének vendége Dr. Bacsa Vendel, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jegyzője volt, akivel a Jókai Színház Művész Kávéházában 2018. október 12-én 17 órától a Kállai-díjas Kadelka László beszélgetett. 

A város jogi irányításában vezető szerepet játszó közéleti személyiség nagy örömmel fogadta a meghívást a péntek kora esti beszélgetésre, amelyből nagyon sok érdekes információt tudhatott meg a résztvevő közönség. Dr. Bacsa Vendel beszélt gyomaendrődi származásáról, édesapja agrármérnöki és édesanyja pedagógus tevékenységéről, valamint arról, hogy gyermekkorában zavarta a viszonylag ritka keresztneve, amit felnőtt korában megszeretett, és fia is ezt a nevet kapta.

Megtudhattuk, hogy a Rózsa Ferenc Gimnázium elvégzése és a katonaévek után 1989-ben a berlini Humboldt Egyetemen tanult kriminalisztika szakon, majd miközben a Békéscsabai Rendőrfőkapitányság életvédelmi osztályán dolgozott, a pécsi egyetemen jogi tanulmányokat végzett. Később a Magyar Államkincstárnál dolgozott, majd 2011-ben a Megyeházán helyezkedett el, ahol 2014-ig megyei jegyzőként dolgozott. A következő évben pedig - Szarvas Péter polgármester kérésének eleget téve - elvállalta a nagy szakmai kihívásokkal együtt járó városi jegyző pozíciót.

A már gyerekkorától aktívan sportoló – cselgáncsozó, atletizáló, labdarúgó – jegyző jelenleg is támogatja a város sport- és kulturális életét: hallhattunk a különböző fejlesztésekről, például a városi Sportcsarnok és a Munkácsy Múzeum bővítéséről és a Bábszínház új épületének kialakításáról.

A beszélgetés záró részében Békéscsaba város két kiemelkedő, országos hírű kulturális programjáról, a Garabonciás Napokról és a Kolbászfesztiválról volt szó. A több ezer diákot megmozgató fesztivál egyedülálló az egész országban, de lakossági megítélése sajnos nem mindig pozitív. A Kolbászfesztivál pedig az idén utoljára kerül megrendezésre a Sportcsarnok területén, a város turisztikai életének kiemelkedő eseményének a jövőben a Csabapark biztosít majd helyszínt.

Rácz Attila

Fotó: Ignácz Bence, A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap