fbpx Broadway-siker a Jókai Színház műsorán | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. március 12., kedd      12:39

Jelenlegi helyBroadway-siker a Jókai Színház műsorán


Minden évadban kínál legalább egy nagyszabású produkciót közönségének a Békéscsabai Jókai Színház. Az idén egy Broadway-musical kerül színpadra, Terrence McNally – David Yazbek: ALUL SEMMI című darabja Tege Antal rendezésében. A sajtónyilvános olvasópróbát március 13-án tartotta a teátrum a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Kiváló zene és rengeteg szereplő jellemzi az előadást, Gulyás Levente vezetésével élő zene szól majd – mondta Seregi Zoltán igazgató bevezetőjében. Ezután ismertette a szereposztást, külön köszöntötte Kovács Áront, aki először látható Békéscsabán. Vele együtt többek között Csomós Lajos, Katkó Ferenc, Gulyás Attila, Szabó Lajos, Gerner Csaba játszik főszerepet, de szinte az egész társulat lehetőséget kap az előadásban.

Tege Antal arról beszélt, hogy egy 1997-ben bemutatott filmadaptáció kerül színre, a történet pedig egy gyárbezárás következményeit tárja fel. A sikeres filmből 2001-ben musical készült, és az eredetileg az angliai Sheffieldben játszódó történetet áttették az amerikai Buffalóba, az egykor óriási, de már halott városba, ahol csak lézengenek az emberek.

  • A story azonos a filmben és a musicalben, az egykori iparvárosban bezár a gyár, a férfiak munka nélkül maradnak, a nők dolgoznak, átveszik a hatalmat. Ha az embernek nincs pénze, összemegy a lelke, és nem csak a lelke, nem működik a szex, nem képes a családfenntartó szerepe. Más kérdés, hogy mennyiben hibás ő maga, mennyiben a társadalom – hangsúlyozta a rendező. - A férfiak azt találják ki, hogy levetkőznek, amiért valaki fizetni fog, és így majd pénzhez jutnak. A műsorhoz minimum hat ember kell, a kiszolgáltatott helyzethez szerelmi szálak, szakítás, kibékülés kötődik, emberi sorsokat mutatunk meg rengeteg humorral és nehéz zenével.

Az ALUL SEMMI (The Full Monty) című film rögtön a bemutatás évében, ’97-ben több Oscar-jelölést kapott, és a legjobb filmzene kategóriájában nyert. A zeneszerzőt kitüntették Emmy-, Tony- és Grammy-díjjal is, Tege Antal úgy fogalmazott: „a zene még jobb, mint a szöveg”.

  • Amit az amerikai közönségnek lekönnyítettek, azt mi most visszakeményítjük, a helyenként bugyuta szöveget feljavítjuk. Sodró lendületű előadás lesz.

A musicalváltozatot Terrence McNally írta, aki olyan filmek színpadi változatát készítette el, mint a Ragtime vagy A pókasszony csókja. A dalszövegek szerzője David Yazbek.  

Az előadás díszletét Egyed Zoltán tervezi, a jelmezeket Kiss Kata. A koreográfus a Harangozó Gyula-díjas Topolánszky Tamás, bemutató május 17-én lesz.

Niedzielsky Katalin

Fotó: Ignácz Bence/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap